Súperom Slovenska budú na MS 2020 v hokeji napokon aj Nemci

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 13:25 • 2 min
Súperom Slovenska budú na MS 2020 v hokeji napokon aj Nemci

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia sa na budúcoročných MS vo Švajčiarsku predstaví v A-skupine opäť aj proti Nemecku. Oficiálna stránka IIHF v utorok oznámila, že túto vetvu umiestnili do Lausanne. V základnej fáze sa Slováci stretnú tiež s Kanadou, Švédskom, Českom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou, podľa nasadzovacieho kľúča im pôvodne namiesto Nemecka vychádzal domáci tím.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokej mal podľa renkingového reťazca pristáť v zürišskej vetve budúcoročného šampionátu. Švajčiarski organizátori na sobotnej tlačovke v Bratislave síce naznačili, že po vypadnutí Francúzov z A-kategórie MS nejaké veľké zmeny neplánujú, ale v hre bol presun Nemecka z frankofónneho kantónu do centrálne severného nemecky hovoriaceho.

 

Napokon sa však po rokovaniach s IIHF a vlastníkmi práv zrodila iná rošáda, premiestnením celých skupín s tým, že v hlavnom dejisku zostali domáci a v Lausanne Nemci. Teda osudový súper slovenských hokejistov v Košiciach, kde domáci v druhom týždni nedávnych MS stratili v záverečných momentoch zápasu kľúčové body v boji o štvrťfinále.

 

 

Slovenský národný tím si tak rozloží základný tábor na juhozápade Švajčiarska v atraktívnom Lausanne pri Ženevskom jazere. A zopakuje si duely z Košíc okrem Nemecka aj proti Kanade, Dánsku a Británii.

 

Šampionát 2021 usporiadajú spolu Lotyšsko a Bielorusko a podľa pravidiel IIHF ich reprezentácie nemôžu na predchádzajúcom podujatí vypadnúť z A-kategórie. Ak by v skupinách budúcoročných MS tieto mužstvá skončili na posledných priečkach, nižšie by zostúpili krajiny, ktorých výbery by obsadili 7. miesto.

 

Šampionát vo Švajčiarsku sa odohrá 8.-24. mája 2020, teda opäť v neskoršom termíne. Po ňom slovenskú reprezentáciu čaká finálový turnaj o postup na zimnú olympiádu 2022 do Pekingu. Slovensko má právo podujatie so štyrmi účastníkmi o jednu olympijskú miestenku zorganizovať na domácej pôde v termíne 27.-30 augusta 2020. Súpermi v kvalifikačnej D-skupine budú Bielorusko, Rakúsko a tzv. kvalifikant 6, ktorý vzíde z nižších stupňov kvalifikácie.

 

Základné skupiny MS 2020:

 

A-skupina (Lausanne):

Kanada, Švédsko, Česko, Nemecko, SLOVENSKO, Dánsko, Bielorusko, V.Británia

 

B-skupina (Zürich):

Rusko, Fínsko, USA, Švajčiarsko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko, Kazachstan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies