ZOH: Sumár z piatka 11. februára

NETKY.SK • 11 Február 2022, 16:30 • 2 min
ZOH: Sumár z piatka 11. februára

PEKING – Naši hokejisti podľahli Švédsku 4:1, rozhodla už prvá tretina. Fialková po šprinte spokojná, nakoniec obsadila 14. priečku.

slovakia

left justify in out

Prvá tretina rozhodla o našej prehre proti Švédom

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj vo svojom druhom zápase na olympijskom turnaji v Pekingu. V piatok podľahli Švédom 1:4 a v C skupine zostávajú bez bodu na poslednom štvrtom mieste. Svoje vystúpenie v základnej fáze zakončia nedeľným duelom s Lotyšskom (5:10 SEČ).

 

Slováci v bránke s Matejom Tomekom a bez suspendovaného Marka Daňa síce boli smerom dopredu aktívni, no rovnako ako v prvom súboji s Fínskom (2:6) doplatili na nedôrazné bránenie a diery v defenzíve. Už po prvej tretine prehrávali vo Wukesong Sports Centre s favoritom 0:3, keď sa postupne presadili Joakim Nordström, v presilovke s dvomi hráčmi Lucas Wallmark a Max Friberg. Tomeka od 2. tretiny vystriedal medzi žŕdkami Patrik Rybár, ktorý do konca neinkasoval ani raz. Slovákom sa podarilo už len znížiť, 102 sekúnd pred koncom skorigoval na 1:4 Slafkovský.

 

 

 

 

Klingberg dal gól do prázdnej bránky pri neúspešnej slovenskej power play, Slováci dokázali už len skorigovať prehru tretím olympijským zásahom Juraja Slafkovského. Zverenci trénera Craiga Ramsayho síce súpera prestrieľali 41:29, no nedokázali duel zdramatizovať, keď opäť nevyužili ani jednu početnú výhodu. Slováci ťahali proti Švédom za kratší koniec v siedmom vzájomnom zápase za sebou.

 

 

Juraj Slafkovský, autor jediného gólu SR: „Musíme robiť menej chýb, ak chceme vyhrávať. Zatiaľ nám to vpredu veľmi nepadá, verím, že to zlomíme v pravý moment. Cením si každý gól, ktorý som strelil v národnom drese. Proti Švédom sme mali ešte viac striel ako v zápase s Fínskom, no jednoducho nám to nepadá.“

 

Fialková na sympatickom 14. mieste, v stíhačke može zabojovať o medailu

 

Paulíne Fialkovej konečne vyšli preteky na zimnej olympiáde v Pekingu podľa predstáv a nebyť poslednej rany tesne mimo, mohla pomýšľať na umiestnenie okolo 5. až 10. miesta. Slovenská biatlonistka nakoniec obsadila s bilanciou 0+1 14. priečku a v nedeľňajšej stíhačke sa ju pokúsi ešte vylepšiť.

 

V šprinte dosiahla najlepší výsledok v prebiehajúcej sezóne a tesne zaostala za svojím olympijským maximom v tejto disciplíne. Pred štyrmi rokmi v Pjongčangu finišovala na 11. pozícii. „Dnes sa to určite hodnotí lepšie ako po predchádzajúcich pretekoch. Snažila som sa urobiť naozaj všetko, čo bolo v mojich silách, aby som zlepšila svoju výkonnosť a podala optimálny výkon. Taký, s ktorým budem spokojná. Myslím si, že dnes budem, pretože som do toho dala všetko," zhodnotila svoje vystúpenie po piatkovom šprinte.

 

 

Výsledky slovenských biatlonistiek:

P. Fialková 14. miesto

I. Fialková 41. miesto

H. Horvátová 72. miesto

V. Machyniaková 88. miesto

 

Mlynár sa chce zlepšiť, no dnes na viac nemal

 

Slovenský bežec na lyžiach Peter Mlynár si v piatkových pretekoch na 15 km klasicky trúfal atakovať svoje osobné maximum zo ZOH. V horskom stredisku Čang-ťia-kchou sa mu to nepodarilo, keď za ním zaostal o sedem priečok. Po takmer trojročnej pauze zavinenej zdravotnými problémami však nebral výsledok ako veľký neúspech.

Tridsaťtriročný Mlynár sa vrátil k vrcholovému športu po dlhej pretekárskej odmlke. Ešte vlani na jar absolvoval operáciu poškodeného ramena a do plného tréningu sa vrátil až v lete: „V ramennom kĺbe mám dve skrutky, aby mi už nevyskakovala ruka. V lete som sa po troch rokoch vrátil k vrcholovému športu, takže priestor na prípravu nebol taký veľký." 

 

V minulosti sa zameriaval viac na šprinty, teraz to už nejde. „Vždy som bol rýchlostný pretekár, v šprinte mám 22. miesto z poslednej olympiády, no s tou rukou už šprinty neprichádzajú do úvahy. Dynamika i sila odišli, takže jediná možnosť bola pätnástka klasicky. Do prípravy som dal všetko a myslím, že to nebol stratený čas," povedal pre TASR.

 

 

Gutová-Behramiová oslavuje zlatú medailu, Slovenky na konci tretej desiatky

 

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v piatkovom super-G. O 22 stotín sekundy predstihla Rakúšanku Mirjam Puchnerovú, bronz si vybojovala ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá zaostala 0,30 s. Slovenské reprezentantky Petra Hromcová (+6,60) a Rebeka Jančová (+6,67) obsadili 38. a 39. priečku. Nová olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová neštartovala.

 

 

Nemec Grotheer predviedol absolútnu dominanciu

 

Nemecký skeletonista Christopher Grotheer triumfoval na ZOH 2022 v Pekingu v súťaži mužov. V konečnom hodnotení mal po štyroch jazdách náskok 66 stotín sekundy pred krajanom Axelom Jungkom. Tretí skončil Jen Wen-kang a vybojoval historicky prvú medailu pre Čínu v skeletone (+0,76 s).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 2020Magazin (@2020magazin)

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies