REPORTÁŽ Slovenský Roxette – Súrodenci Hečkovci majú novú výberovku Taliansky muzikál

NETKY.SK • 23 Júl 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Slovenský Roxette – Súrodenci Hečkovci majú novú výberovku Taliansky muzikál

Kto by si nepamätal slávny text „slečna ja vás zveziem“? Kultový hit Taliansky muzikál majú na konte Júlia a Peter Hečkovci, ktorí vydávajú výberový album s rovnakým názvom. V rozhovore pre Netky si slovenský Roxette zaspomínali na 80.-te roky, prezradili, ako megahit vznikol, aj čo robia ich deti!

slovakia

left justify in out

 

 

Najznámejšia slovenská súrodenecká dvojica Júlia a Peter Hečkovci vydáva výberový album s názvom Taliansky muzikál, ktorý obsahuje najúspešnejšie skladby a dodnes živé hity z troch albumov z rokov 1985 – Spútaná láskou, 1987 – Sny vo farbách a 1989 – Maturitné tablo.

 

„Skladba Taliansky muzikál vznikla tak, že keď sa dalo v minulosti trochu cestovať, tak som bola párkrát v Talianku. A Taliani sú takí temperamentní a vykrikujú na dievčatá, aj na mňa - hej bella, ciao... A tak som povedala Ľubošovi Zemanovi, že urob takýto text, to by sa hodilo. Také niečo pre ľudí, aby si mohli spievať,“ prezradila Júlia Hečková.

 

Na výbere nechýbajú piesne ako Kráľovná pavlačí a dvorov, Spútaná láskou, či Maturitné tablo. Album vychádza vo vinylovej aj CD verzii.

 

img

 

„S konštatovaním, že naša tvorba nebola a nie je len "mandžare dormire",  sa dá iba súhlasiť. Zároveň však s obrovskou úctou, pokorou a s klobúkom v ruke, v predklone až po zem, ďakujeme hudobnému Pánu bohu, že nám Taliansky muzikál dal,“ hovorí Peter Hečko.

 

„Vždy s nami hrali a spolupracovali výborní hudobníci a hviezdni kolegovia. A bolo ich za tie roky skutočne dosť. Sme vďační producentom za toto skvelé vydanie a výber, sme šťastní, že vychádza. Určite by sa dala urobiť ešte jedna taká kompilácia, pretože mnohé ďalšie skladby by si zaslúžili miesto tiež na takom výbere. Napríklad Skúsme byť mladí, Brieždenie, Stretnutie s láskou, Príbeh, Hodiny na starej radnici, ale z kapacitných dôvodov to nebolo možné,“ konštatuje Júlia.

 

img

 

Súrodenci Júlia a Peter valcovali svojimi hitmi hitparády v 80.-tych rokoch minulého storočia. Spomínajú na tie časy s radosťou. 

 

„Zažili sme jednu obrovskú hudobnú kariéru, ktorú nemal hocikto. Boli sme šťastní. Tešili sme sa z množstva koncertov a z množstva ľudí, ktorí na nás chodili, z vysielania v televíziách a v rádiách. Kto by nebol šťastný a spokojný?“ zaspomínal si Peter.

 

„Boli to super časy. Keď sme boli niekde v hoteli a išli sme do mesta, tak ja som odmietala ísť s Petrom von. On bol chronicky známy s tými svojimi vlasmi, a teda sa neho okamžite nabalili nejakí ľudia a išli za ním. Takže ja som vždy chodila len tak v pozadí za ním a dala som si okuliare, aby ma nikto nespoznal. Sem tam ma ale samozrejme odhalili,“ smeje sa Júlia.

 

img

 

Výber skladieb na výberovku zostavil Juraj Čurný, ktorý dvojicu prirovnal k slávnej švédskej kapele Roxette.  

 

„V najúspešnejšej časti príbehu hudobnej kariéry súrodencov Júlie a Petra Hečkovcov možno nájsť niekoľko zaujímavých momentov. Jedným z nich je aj spôsob ich spoločného pôsobenia, ktorý do veľkej miery pripomína podstatu existencie švédskej dvojice Roxette. V obidvoch prípadoch je tvárou dua neprehliadnuteľná žena, pričom jeho mužská časť má svoj nezanedbateľný autorský a producentský podiel,“ tvrdí Juraj Čurný.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ V novej českej komédii vás dokonale rozosmejú rozhádaní Hádkovci!

 

Hečkovci sa aj dnes stále venujú hudbe, koncertujú a tvoria. Ich najnovšia skladba sa volá Ruže pre Marie a je venovaná pamiatke speváčky Roxette, Marie Fredriksson, ktorá zomrela.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies