Igor Matovič príjma požiadavky klubov SaS a Sme Rodina. Novým premiérom by mal byť Heger

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 18:08 • 2 min
Igor Matovič príjma požiadavky klubov SaS a Sme Rodina. Novým premiérom by mal byť Heger

Práve došlo k vyhláseniu z úradu vlády k aktuálnej politickej situácii. Matovič sa ospravedlnil ľuďom za tri týždne hádok.

slovakia

left justify in out

Igor Matovič oznámil, že berie späť požiadavky voči klubom  SaS a Za ľudí a rozhodol sa vymeniť s Eduardom Hegerom, ktorý by mal podľa neho byť novým premiérom.

 

“Nebudeme trvať na splnení ani jednej z týchto podmienok,“ uviedol vo vyhlásení. 

 

Matovič by tak v Hegerovej vláde pôsobil ako minister financií. 

 

Už je to niekoľko týždňov, čo pretrváva vládna kríza na Slovensku. Pred týždňom podal vyhlásenie premiér Slovenskej republiky Igor Matovič, kde určil podmienky svojho odchodu. Demisiu už podalo niekoľko ministrov, v snahe splniť dohodu. "Nebudem predbiehať. Viem veci, ktoré ešte nemôžem zverejniť. Ale možno budete prekvapení, že tieto veci sa pohnú už tento týždeň,“ uviedol dnes Boris Kollár ku koaličnej kríze v televízii TA3.

 

  Veronika Remišová oznámila, že ak sa neposunú rokovania smerom k pokračovaniu štvorkoalície a výmene premiéra Igora Matoviča, v pondelok oznámi demisiu aj ona.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies