Varga chce potvrdiť, že Štokholm nebol náhoda

NETKY.SK • 28 August 2014, 13:02 • 2 min
Varga chce potvrdiť, že Štokholm nebol náhoda

EDMONTON - Najbližšie tri dni budú patriť vyvrcholeniu tohtoročnej Svetovej série triatlonistov. Na štart Veľkého finále v elitnej mužskej súťaži sa v nedeľu 31. augusta o 20.00 h SELČ v kanadskom Edmontone postaví aj slovenský reprezentant Richard Varga.

slovakia

left justify in out

"Súťažil som v Edmontone už aj pred štyrmi rokmi na Svetovom pohári a dostal som vtedy defekt. Teraz bude trať trochu iná. Určite zaujímavá, preteky sa budú odohrávať na pekných miestach. Teším sa," referoval z dejiska pretekov Richard Varga. 

 

Dlhodobo najlepší slovenský triatlonista sa do Kanady presúval z ostatných pretekov Svetovej série vo švédskom Štokholme, kde obsadil na šprintérskych vzdialenostiach solídne 12. miesto. Bolo to jeho druhé najlepšie umiestnenie v sezóne v pretekoch v rámci elitnej World Triathlon Series. Vyššie bol iba na úvodnom podujatí v novozélandskom Aucklande - na 9. mieste. 

 

"Po plaveckej časti som vychádzal z vody prvý a na bicykli som prvý kilometer šiel naplno po dlažobných kockách. Zbadal som za sebou bratov Brownleeovcov a ďaleko nikoho za nimi. Začali sme spolupracovať. Po jednej z otočiek sa mi však podšmyklo zadné koleso a stratil som kontakt s čelom pretekov. Nevedel som už dobehnúť stratu, a tak som si počkal na skupinu za sebou. Ak by som vydržal vpredu po cyklistickej časti, bolo by to možno aj na tretie miesto v celkovom poradí," vrátil sa Richard Varga k štokholmským pretekom. 

 

Jeho tohtoročné výsledky nepatria medzi absolútne najlepšie v kariére. V celkovom hodnotení Svetovej série patrí 25-ročnému účastníkovi OH v Londýne 19. priečka, ktorú môže v Edmontone výraznejšie vylepšiť. "Na začiatku roka to vyzeralo, že to mám rozbehnuté na prvú desiatku. Byť devätnásty v rebríčku je málo na to, ako tvrdo pracujem. Mal som výpadok v strede sezóny z dôvodu školských povinností, ale teraz sa to opäť zlepšuje. S celkovým vývojom roka nemôžem byť nespokojný," skonštatoval Richard Varga. 

 

Slovenský reprezentant, ktorý zbiera body aj v kvalifikačnom procese pre účasť na OH 2016 v Riu de Janeiro, cíti, že dobrý výsledok zo Štokholmu by mohol zopakovať aj v Edmontone. "Chcem ukázať, že Štokholm nebol náhoda. Ťažko teraz povedať, s akým výsledkom budem spokojný, záleží to na vývoji pretekov. Určite by ním bola prvá desiatka," uzavrel Varga. 

 

Na štarte elitných pretekov mužov by sa v nedeľu v Hawrelak Parku v Edmontone malo objaviť 72 pretekárov vrátane všetkých z prvej desiatky priebežného poradia Svetovej série na čele s lídrom Javierom Gómezom Noyom zo Španielska. Ženy majú preteky v rámci Veľkého finále na programe už v sobotu. Obe elitné kategórie a tiež pretekári do 23 rokov absolvujú objemy 1500 m plávanie, 43,2 km na bicykli a záverečných 10 km bežeckého úseku. 

Poradie vo Svetovej sérii 2014 v triatlone pred Veľkým finále: 

MUŽI 

Poradie vo Svetovej sérii (po 7 z 8 pretekov): 1. Javier Gómez Noya (Šp.) 3833 bodov, 2. Jonathan Brownlee (V. Brit.) 3551, 3. Mario Mola (Šp.) 3491,... 19. Richard Varga (SR) 1303. 
ŽENY 
Poradie vo Svetovej sérii (po 7 z 8 pretekov): 1. Gwen Jorgensenová 3885 bodov, 2. Sarah Groffová (obe USA) 3037, 3. Jodie Stimpsonová (V. Brit.) 2982 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies