Dáni majú problém zostaviť národný tím, už v stredu ich pritom čaká prípravný duel proti Švédom

NETKY.SK • 10 November 2020, 13:53 • 2 min
Dáni majú problém zostaviť národný tím, už v stredu ich pritom čaká prípravný duel proti Švédom

KODAŇ - Dánska futbalová reprezentácia má pred troma novembrovými súbojmi mimoriadne problémy so skladaním kádra. Dáni už v stredu absolvujú prípravný duel proti Švédom, neskôr ich čakajú stretnutia v Lige národov proti výberom Islandu a Belgicka.

slovakia

left justify in out

Skladanie tímu Dánom komplikuje situácia okolo pandémie koronavírus. Spolu až osem hráčov národného tímu malo na zraze pozitívny test na ochorenie COVID-19, pridali sa k nim aj viacerí členovia realizačného tímu. Všetci okamžite putovali do karantény a s určitosťou vynechajú duel proti susednému Švédsku.

Aktuálne nie je známy menoslov hráčov s potvrdeným koronavírusom, no v izolácii sa nachádzajú napríklad Robert Skov z nemeckého Hoffenheimu, Martin Braithwaite z FC Barcelona či Yussuf Poulsen z RB Lipsko.

Dáni tiež prišli o niekoľko hráčov, ktorí na klubovej úrovni pôsobia v anglickej Premier League, keďže ich zamestnávatelia využili právo neuvoľniť ich, ak by im po návrate hrozila dlhšia karanténa alebo pravidlá nedovoľujú do krajiny príchod osôb z týchto štátov. To je aj prípad Dánska, keďže Briti zaviedli prísny režim pre všetky škandinávske krajiny.

Tieto opatrenia môžu mať za následok aj to, že súboj Anglicko - Island sa 18. novembra neuskutoční v Londýne a bude potrebné ho presunúť na neutrálnu pôdu.

 

Prečítajte si tiež: Zvrat v Škriniarovom prípade, národný tím s ním môže v Belfaste počítať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies