Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok navštívil psiu chovnú stanicu policajného zboru

NETKY.SK • 27 December 2023, 06:59 • 2 min
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok navštívil  psiu chovnú stanicu policajného zboru

Súčasťou PZ SR sú aj štvornohí spolupracovníci. Ministerstva vnútra prevádzkuje unikátnu chovnú stanicu v strednej Európe.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa v ostatných dňoch stretol sa osobne s mnohými pracovníkmi ministerstva a tam, kde som vedel pomôcť alebo aspoň potešiť, veľmi rád som tak urobil, uviedol na svojom facebooku.

Pozrel si aj miesta, kde sa policajní psi rodia, cvičia a odkiaľ odchádzajú slúžiť do rôznych policajných útvarov.

Ako uviedol, v podstate tu chováme regulérnych “zamestnancov” PZ, bez ktorých mnohé policajné, hasičské a pátracie akcie nie sú ani možné. Psi sú  všestranne použiteľné aj pri zásahoch v teréne s horskými záchranármi a sú vždy pripravení za záchranu človeka položiť život.

"Som rád, že som na konkrétnych príkladoch videl, ako sa dajú špeciálnym cvičením vychovať psychicky pevní, sebavedomí, zdraví psi a docieliť temperament a tvrdosť, ktorú si služobné zákroky v náročných podmienkach vyžadujú. Na Slovensku potrebujeme cítiť, že sa v krízových situáciach môžeme a máme na koho spoľahnúť," dodal minister.

Tohto roku chovná stanica oslávila už 30. výročie založenia a keďže boli Vianoce a na Vianoce sa patrí potešiť aspoň maličkosťou, neprišiel minister s prázdnymi rukami, dodáva správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Archív M. E. Šutaj. (www.facebook.com/SutajEstokM)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies