Stretnutie Kim Čong-una a Putina by malo prebehnúť už tento týždeň

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 06:49 • 2 min
Stretnutie Kim Čong-una a Putina by malo prebehnúť už tento týždeň

SOUL - Kim Čong-un v dohľadnej dobe pocestuje do Ruska, kde by mal absolvovať plánovanú návštevu s tamojším prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Ako uvádzajú správy ruských i severokórejských agentúr, v dohľadnej dobe by sa malo uskutočniť dlho očakávané stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina a severokórejského vodcu Kim Čong-una. Správy síce neuvádzajú presné informácie o tom, kde a kedy tento summit prebehne, no podľa všetkého sa tak stane v ruskom ďalekovýchodnom meste Vladivostok, a to už túto stredu alebo štvrtok.

 

img

 

Predpokladá sa, že Kim Čong-un sa do Vladivostoku dopraví pomocou špeciálneho vlaku cez Čínu až do Ruska. Podobne to bolo i v prípade summitu s americkým prezidentom Donaldom Trumpom vo Vietname.

 

Vladimir Putin na toto stretnutie zasa využije svoju cestu na medzinárodné fórum o čínskej iniciatíve tzv. Novej hodvábnej cesty, ktoré sa bude konať 26. - 27. apríla v čínskej metropole Peking.

 

img

 

Kim a Putin sa doposiaľ nestretli, preto by malo ísť o historicky prvé stretnutie oboch lídrov. Predstavitelia KĽDR a Ruska sa naposledy stretli v roku 2011. Vtedy stál na čele Ruska Dmitrij Medvedev a vodcom Kórey bol Kimov otec Kim Čong-il.

 

Cesta do Ruska bude zároveň prvou Kimovou zahraničnou cestou od februárového summitu s Trumpom, ktorý sa vo vietnamskom Hanoji skončil predčasne a bez vzájomnej dohody, keď sa obaja lídri rozišli v otázke ukončenia severokórejského jadrového programu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies