Vaidišová po 5 rokoch na úrovni WTA, podľahla Ivanovičovej

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:48 • 2 min
Vaidišová po 5 rokoch na úrovni WTA, podľahla Ivanovičovej

MONTERREY - Česká tenistka Nicole Vaidišová si po viac ako piatich rokoch zahrala v hlavnej súťaži dvojhry na podujatí pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien (WTA), v utorňajšom 1. kole na tvrdom povrchu v mexickom Monterrey prehrala so srbskou obhajkyňou titulu a jednotkou podujatia Abierto Monterrey Afirme Anou Ivanovičovou za 73 minút 1:6, 6:7 (4). Kvalifikantka so slávnou minulosťou Vaidišová si z manka 1:6, 0:3 ešte vynútila tajbrejk, nie však tretí set.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná rodáčka z nemeckého Norimbergu Vaidišová, teraz 370. vo svetovom rebríčku, predtým v utorok uspela vo finálovom 3. kole kvalifikácie, austrálsku reprezentantku Arinu Rodionovovú prekonala 6:3, 6:2. V pondelok tento zápas znemožnil dážď - rovnako ako zvyšok programu.

 

Semifinalistka Roland Garros 2006 a Australian Open 2007 a niekdajšia sedmička renkingu Vaidišová si zahrala duel v "main draw" na hlavnej profesionálnej úrovni premiérovo od 17. februára 2010, keď v americkom Memphise v osemfinále prehrala s Estónkou Kaiou Kanepiovou. V súťažnom dianí absentovala pre stratu motivácie aj rôzne zdravotné problémy od marca 2010 do septembra 2014.

 

"Keď som videla, ktorú z kvalifikantiek mi vyžrebovali, hneď mi bolo jasné, že to bude náročný duel. Ona je totiž skvelá hráčka. Dlho bola mimo a teraz sa do toho znova dostáva. V druhom sete zahrala naozaj dobre a vytiahla niekoľko parádnych úderov. Som šťastná, že som zvládla ten tajbrejk, lebo človek nikdy netuší, čo sa v treťom sete môže stať," povedala 27-ročná bývalá líderka počítačového poradia Ivanovičová (6.), ktorá v bilancii zo vzájomných stretnutí zvýšila na 4:1. Hrali spolu prvý raz od februára 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies