O jednom Milanovi, ktorý si rád často zanadával

NETKY.SK • 16 August 2021, 07:43 • 2 min
O jednom Milanovi, ktorý si rád často zanadával

V jednom meste na Slovensku, v nenápadne pôsobiacom byte s obyčajným priezviskom napísaným na zvončeku, ktoré len málo odhalí príbeh nositeľov, žije istá rodina.

slovakia

left justify in out

Ako to už býva, koniec-koncov vynálezcom nápadu, že za akéhosi vodcu je považovaný muž, je Boh. Milan ako otec, manžel a človek s jemu vlastnými snami a nádejami, by o sebe vedel vyrozprávať veľa, jeho život bol doposiaľ dosť búrlivý a v nijakom prípade to nie je prifarbené tvrdenie.

 

img

 

Prečítajte si: O tom, ako sa čo najlepšie osviežiť v ktoromkoľvek ročnom období

 

Sú pre neho typické najmä tri veci a práve jeho horúci vzťah k nim ho sprevádza už dlho-predlho. Má rád hru na gitare, hoci nepohrdne ani iným hudobným nástrojom. Nesmierne ho baví manuálna práca a skutočnosť, že sa ňou aj živí, vníma s potešením, a ani trochu ju nepovažuje za bremeno.

 

img

 

No a nakoniec si vie vychutnať dobré jedlo, obzvlášť mu žalúdok spúšťa hymnu, keď sa na obed pripravý čerstvo vypražený rezeň.

 

Možno vás zaujme: Takto požiadala žena svojho muža o ruku!

 

Boh
Milan sa netají vierou v Boha, na vlastnej koži sa presvedčil, že je skutočný a nepatrí do kategórie vymyslených bytostí. Stvoriteľ ho uzdravil zo závislosti od alkoholu a dokonca vďaka Jeho ochrane niekoľko ráz len o vlások unikol smrti. Aj v uplynulom období si všímal, ako sa o neho Boh výnimočne stará, a v jeho srdci rástla vďaka.

 

img

 

Vulgarizmy
Čím dlhšie premýšľal o dobrote Najvyššieho, tým viac si uvedomoval, že je dôležité, aby konal ako človek, ktorý o viere nielen rozpráva, ale ju aj každý deň praktizuje. Súčasťou jeho slovnej zásoby boli všakovaké vulgarizmy, a aj keď ho nenapĺňala hrdosť za ich hojné používanie, ani necítil, že by sa mal mierniť a radšej hovorievať niečo iné, viac užitočné. „Je normálne si občas zanadávať," neraz opakoval a bol si istý, že je to pravda.

 

img

 

Odrazu však do jeho srdca preniklo jemnulinké upozornenie, a to bez predošlého premýšľania. Nemal to na svedomí nikto iný, iba Boh ho ticho vyučoval o dôležitosti vypovedaného slova. A než sa Milan nazdal, dobrovoľne učinil rozhodnutie a odovzdal ho v modlitbe.

 

„Už viac nebudem používať vulgarizmy," sľúbil a sľub aj dodržal. Na otázku, či mu to pripadá ťažké a či sa musí jednostaj kontrolovať, pokrútil hlavou. Zlozvyk od neho sám odkráčal a aby Milan vyjadril, ako si cení Božiu pomoc, brnká na gitare kresťanské piesne. Je to pre neho zmysluplne strávený čas a ani omylom by ho nevymenil za blúdenie po uličkách internetu.

 

img

 

Nie je mu to ľahostajné
Bohu nie je ľahostajné, aká myšlienka vychádza z úst. Dobre totiž vie, že čo raz opustilo tajnú skrýšu mysle a vydalo sa v podobe slov do sveta, viac sa nevráti. Preto chce, aby ľudská reč bola čistá, sladká ako med a osviežujúca ako jablko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies