Facebook zarobil 9 miliárd dolárov napriek škandálom s uniknutými informáciami

NETKY.SK • 26 Október 2021, 08:06 • 2 min
Facebook zarobil 9 miliárd dolárov napriek škandálom s uniknutými informáciami

Facebook naďalej čelí problémom kvôli uniknutým interným dokumentom, no napriek tomu vykázal za tretí štvrťrok lepší zisk, než sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Gigant sociálnych médií zarobil 9 miliárd dolárov za posledné tri mesiace, čo je značný nárast zo 7,8 miliardy dolárov v minulom roku.

 

img

 

Okrem úniku informácií ho zasiahla aj nová aktualizácia ochrany osobných údajov operačného systému Apple iOS 14, ktorá značkám sťažila zacielenie reklám na konkrétnych používateľov.  Prichádza uprostred tvrdení bývalej zamestnankyne o neetickom správaní.

 

 

Prečítajte si: Facebook a jeho služby zažili ďalší výpadok! Bude sa to stávať bežne?

 

Frances Haugenová zverejnila súbor interných dokumentov, ktoré dokazujú, že Facebook uprednostnil zisk pred bezpečnosťou používateľov.

 

img

 

Mark Zuckerburg povedal v pondelok investorom na konferenčnom hovore: "To, čo vidíme, je koordinované úsilie selektívne použiť uniknuté dokumenty na vytvorenie falošného obrazu o našej spoločnosti."

 

img

 

 

Za 12 mesiacov, do 30. septembra, gigant sociálnych médií uviedol, že jeho mesačná používateľská základňa vzrástla o 6 % na 2,91 miliardy. Facebook uviedol, že aktualizácia ochrany osobných údajov bude mať vplyv aj na jeho digitálne podnikanie v poslednom štvrťroku, ale očakáva sa, že sa časom prispôsobí zmenám.

 

Súvisiaci článok: Spôsobili výpadok Facebooku uniknuté tajné informácie?

 

Firma uviedla, že tento rok investuje približne 10 miliárd dolárov na svoju divíziu metaverse – známu ako Facebook Reality Labs – ktorej úlohou je vytvárať hardvér, softvér a obsah rozšírenej a virtuálnej reality.

 

img

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Facebook vyvíja novú technológiu. Virtuálna realita sa stáva skutočnosťou!

 

Najväčšia svetová sieť sociálnych médií je momentálne pod drobnohľadom globálnych zákonodarcov a regulačných orgánov, vrátane Federálnej obchodnej komisie, ktorá podala protimonopolnú žalobu na základe protisúťažných praktík. Dokumenty oznamovateľov, o ktorých ako prvý informoval Wall Street Journal, tento tlak len zintenzívnili. 

 

Haugenová povedala britským poslancom, že Facebook "nespochybniteľne zhoršuje nenávisť“. Povedala, že bezpečnostné tímy Facebooku majú nedostatočné zdroje a že „Facebook nebol ochotný akceptovať ani malé kúsky zisku obetované pre bezpečnosť“.

 

Poslanci zvažujú, aké nové pravidlá zavedú veľké sociálne siete v rámci plánovaného zákona o online bezpečnosti. Napriek obvineniam sa akcie Facebooku v pondelok po obchodovaní zvýšili o 1,3 %. Akcie firmy v tomto roku zatiaľ vzrástli o približne 20 %. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies