Počet mŕtvych narastá, chladiarenský príves na uskladnenie tiel má už i Trnava!

NETKY.SK • 9 Január 2021, 16:04 • 2 min
Počet mŕtvych narastá, chladiarenský príves na uskladnenie tiel má už i Trnava!

Počet mŕtvych rapídne narastá. Po Nitre má chladiarenský príves na dočasné uskladnenie tiel zosnulých už i Trnava. Jeho úlohou je rozšírenie existujúcich kapacít. Externé chladiarenské zariadenie na cintorín bude zrejme potrebovať aj Galanta.

slovakia

left justify in out

TRNAVA 9. januáraPočet mŕtvych rapídne narastá. Po Nitre má chladiarenský príves na dočasné uskladnenie tiel zosnulých už i Trnava.

 

Príves je pristavený na cintoríne na Kamennej ceste. Jeho úlohou je rozšírenie existujúcich kapacít. Informoval o tom primátor Peter Bročka a  vysvetlil, že samospráva k tomuto kroku pristúpila

po porade s riaditeľom Fakultnej nemocnice v Trnave Vladislavom Šrojtom.


Situácia je vážna a počet ťažkých ochorení pacientov s COVID-19 rastie. Kapacity chladiarenských boxov na telá sú na hrane a počet pacientov stále stúpa,“ zdôvodnila Fakultná nemocnica v Trnave.


img

 

Mesto zároveň ponúklo nemocnici preplatenie doplnkových očkovacích tímov aby sa celý proces vakcinácie mohol výrazne zrýchliť," vyjadril podporu Peter Bročka.


Mesto Nitra pristavilo prvý chladiarenský príves s kapacitou 40 tiel na cintorín na prelome rokov 2020 a 2021. Dnes radnica informovala, že na cintoríne je aj druhý.

 

„Pokiaľ sa naplní aj ten, budeme musieť v meste zriadiť veľkokapacitné miesto pre zosnulých. Pohrebné služby nestíhajú, úmrtí na COVID-19 pribúda,“ informovala samospráva na sociálnej sieti. Primátor Marek Hattas informoval, že za normálnych okolností v meste zomiera približne 130 ľudí za mesiac, v decembri minulého roku to bolo až 330 ľudí.

Externé chladiarenské zariadenie na cintorín bude zrejme potrebovať aj Galanta. Rozhodol tak krízový štáb mesta. V Galante, od štvrtku 7. janára, funguje nemocnica vyhradená len pre pacientov s koronavírusom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies