V Španielsku zadržali 14 ľudí, pri železničnom projekte spreneverili vyše 80 miliónov eur

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 17:27 • 2 min
V Španielsku zadržali 14 ľudí, pri železničnom projekte spreneverili vyše 80 miliónov eur

MADRID - Španielska polícia zatkla 14 ľudí podozrivých zo sprenevery viac než 80 miliónov eur zo štátnych železníc, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Peniaze sa mali zo štátneho podniku defraudovať tým, že sa predražila cena stavebných prác na novej vlakovej stanici La Sagrera na trati pre vysokorýchlostné vlaky v Barcelone, uviedla štátna televízia RNE.

 

Vyšetrovatelia v tejto súvislosti prehľadali kancelárie štátnej spoločnosti Adif, prevádzkujúcej železničnú infraštruktúru v Španielsku. Adif totiž vykazovala nezrovnalosti v nákladoch účtovaných za dokončenie stanice La Sagrera.

 

Medzi zadržanými sú úradníci, ako aj členovia manažmentu stavebných spoločností. Výstavba uvedenej stanice v Barcelone na severe krajiny je v súčasnosti najväčším konštrukčným projektom pri budovaní infraštruktúry v Španielsku, dodala DPA. Stanica La Sagrera by sa po svojom dokončení mala stať po madridskej stanici Atocha druhou najväčšou stanicou pre vysokorýchlostné vlaky v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies