Legendárna Popoluška Libuše Šafránková už nie je medzi nami

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 14:49 • 2 min
Legendárna Popoluška Libuše Šafránková už nie je medzi nami

ČESKÁ REPUBLIKA - Vo veku 68 rokov zomrela legendárna Popoluška Libuše Šafránková.

slovakia

left justify in out

Legendárna česká herečka v pondelok 7. júna oslávila 68. narodeniny. V deň narodenín ju previezli do Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlovom námestí. V utorok podstúpila náročnú operáciu.

 

img

 

Libuše Šafránková už od ranného veku milovala herectvo. Navštevovala dramatické krúžky a hrala  v divadle. Už počas štúdia dramatického odboru na konzervatóriu si zahrala Júliu v hre Rómeo a Júlia  a následne si zahrala Barunku vo filme Babička.

 

Účinkovala v pražskom divadle Za branou, v roku 1972 vstúpila do Činoherného klubu, kde stvárnila aj úlohu Niny Zarečnej v Krejčovej inscenácii Racka alebo Colombinu v Menzelovej komédii Tři v tom.

 

Ďalšou filmovou úlohou bola postava Moniky vo filme Rodeo. Neskôr veľmi často hrala princezné. Stala sa legendárnou Popelkou či Malou morskou vílou. 

 

img

 

Neskôr ju objavili Jiří Menzl a Jan Svěrák, ktorí ju predstavili rôznorodých úlohách. Za úlohu vo filme Kolja získala ocenenie Českého leva v kategórii Najlepší ženský herecký výkon. V poslednom období svojej kariéry pôsobila na scéne pražského Národného divadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona