Turisti na Bali sa nevedia správať, pri príchode dostanú plagát s pravidlami

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 19:30 • 2 min
Turisti na Bali sa nevedia správať, pri príchode dostanú plagát s pravidlami

JAKARTA - Na indonézskom Bali začali zahraničným turistom pri príchode rozdávať letáky s inštrukciami o správaní sa počas návštevy ostrova. Úrady k tomuto kroku pristúpili po viacerých incidentoch, keď zahraniční turisti nerešpektovali miestnu kultúru a zvyky.

slovakia

left justify in out

Letáky dostanú turisti už po prílete na letisku počas pasovej kontroly. Obsahujú 16 pravidiel zameraných na zachovanie balijskej kultúry, životného prostredia a bezpečnosti. V prípade ich porušenia turisti môžu čeliť právnym následkom, uvádza sa na letákoch. Letáky vyzývajú turistov, aby rešpektovali balijskú kultúru a slušne sa obliekali, mali úctu ku chrámom a náboženským symbolom, používali miestne menu a dodržiavali miestne zvyky. Vyzývajú tiež na ochranu životného prostredia napríklad nepoužívaním jednorazových plastov.

 

img

 

Turistov vystríhajú aj pred používaním vulgarizmov, hrubým správaním, nadmerným užívaním drog a alkoholu či agresívnym správaním sa voči miestnym autoritám, obyvateľom a iným turistom. Majú tiež dodržiavať dopravné predpisy a nesmú v krajine nelegálne pracovať alebo podnikať. K rozdávaniu letákov sa úrady rozhodli pristúpiť po sérií škandálov, ktoré spôsobili zahraniční turisti. Napríklad dvaja ruskí blogeri sa na posvätnom mieste vyzliekli do naha. Balijčania sa tiež sťažujú na porušovanie dopravných predpisov turistami, mnohí tiež bez potrebných pracovných víz pracujú online na diaľku.

 

Bali je väčšinovo hinduistický ostrov, aj keď väčšinu obyvateľov Indonézie tvoria moslimovia. Ostrov sa stal známym pre svoju bohatú kultúru a prírodné scenérie. Ročne ho navštívia milióny turistov, pandémia koronavírusu však negatívne ovplyvnila aj jeho ekonomiku a turistický sektor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona