Základné a stredné školy dostanú 45-tisíc na zlepšenie vzdelávania finančnej gramotnosti

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 15:36 • 2 min
Základné a stredné školy dostanú 45-tisíc na zlepšenie vzdelávania finančnej gramotnosti

BRATISLAVA - Základné a stredné školy, ktoré pripravili vlastné projekty na zlepšenie vzdelávania finančnej gramotnosti, dostanú 45-tisíc eur vďaka grantovému programu Nápad pre školy.

slovakia

left justify in out

O grant sa uchádzalo 80 škôl. Zapojené školy navrhli vyučovanie finančnej gramotnosti prostredníctvom divadelných scénok, rozprávkových postáv, ale aj interaktívnych hier, ktoré budú žiakov sprevádzať svetom peňazí. Inšpiratívna bola i myšlienka založenia podniku v podobe školského klubu a kaviarne v jednom, ktorý by si študenti viedli sami. 

 

Zmenu v systéme vzdelávania v našich školách by mohol vyvolať aj projekt interaktívnej peňaženky, ktorú by žiaci spravovali prostredníctvom mobilnej aplikácie a okrem riadenia vlastných financií by sa tak priučili aj základom programovania. Grantový program patrí Nadácii Poštovej banky.

 

img

 

Netradičné vzdelávacie metódy


Ako informovala Eva Peterová z PR oddelenia banky, v projektoch museli žiaci využívať netradičné vzdelávacie metódy a pomôcky a zapojiť do projektu čo najväčší počet žiakov. Dôležitým kritériom bolo, aby bol projekt udržateľný aj po skončení grantu.

Zo stredných škôl boli najúspešnejšie Stredná odborná škola v Košiciach, Stredná odborná škola masmediálnych a informačných štúdií v Bratislave a Spojená škola internátna pre žiakov zo zrakovým postihnutím v Levoči. Spomedzi základných škôl uspeli ZŠ Holubyho v Piešťanoch, ZŠ v Pečovskej Novej Vsi a ZŠ v Partizánskom. ZŠ v Pribete (okres Komárno) a Obchodná akadémia sv. Tomáša Akvinského v Žiline získali najviac hlasov verejnosti a podelia si niekoľko tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies