Poveternostná situácia si deň pred Vianocami na západnom a strednom Slovensku vyžiadala 463 výjazdov

NETKY.SK • 25 December 2023, 10:28 • 2 min
Poveternostná situácia si deň pred Vianocami na západnom a strednom Slovensku vyžiadala 463 výjazdov

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí v súvislosti s hustým snežením a silným vetrom, ktoré najviac zasiahli územie Trnavského, Nitrianskeho, Bratislavského, Trenčianskeho, Žilinského a Banskobystrického kraja zasahovali dňa 23.12.2023 celkovo 463-krát.

slovakia

left justify in out

Najviac výjazdov si vyžiadala situácia v Trnavskom a Nitrianskom kraji, kde v oboch prípadoch hasiči zasahovali 95-krát, informuje o tom tlačová správa.

Pri odstraňovaní následkov nepriaznivej poveternostnej situácie zasahovalo v Trnavskom kraji celkom 52 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 121 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 44 ks hasičskej techniky. V Nitrianskom kraji zasahovalo 72 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 83 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí a bolo nasadených 46 ks hasičskej techniky.

Na území Bratislavského kraja si situácia vyžiadala 87 výjazdov hasičov, pri ktorých zasahovalo celkom 59 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 81 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí spolu s 33 kusmi hasičskej techniky.



O niečo menej, 72 výjazdov, si husté sneženie a silný vietor vyžiadali v Trenčianskom kraji, kde celkom zasahovalo 47 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 111 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 40 ks hasičskej techniky.

V Banskobystrickom kraji si udalosti súvisiace s nepriaznivým počasím vyžiadali 60 výjazdov hasičov. Na území Banskobystrického kraja pri týchto udalostiach celkom zasahovalo 65 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 23 kusmi hasičskej techniky a 61 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí so 17 kusmi hasičskej techniky.

V Žilinskom kraji si počasie vyžiadalo 54 výjazdov, pri ktorých zasahovalo celkom 72 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru na 25 kusoch hasičskej techniky a 14 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí na 6 kusoch hasičskej techniky. 



Išlo najmä o zásahy, pri ktorých hasiči odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií a naklonené stromy a telekomunikačné stĺpy, ktoré ohrozovali bezpečnosť na cestách.

Odstraňovali aj popadané a poškodené káble elektrického vedenia a zasahovali aj pri odčerpávaní vody z domov a pivníc. Pomoc hasičov bola potrebná aj pri dopravných nehodách, ku ktorým došlo v dôsledku zasnežených a zľadovatelých cestných komunikácií, dodáva správa.

         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Hasičský a záchranný zbor, z nasadenia počas soboty.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies