V ropnej rafinérii vypukol požiar! Spôsobili to ukrajinské drony?

NETKY.SK • 23 Jún 2022, 16:09 • 2 min
V ropnej rafinérii vypukol požiar! Spôsobili to ukrajinské drony?

MOSKVA – V ropnej rafinérii v Novošachtinsku v ruskej Rostovskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou vypukol v stredu ráno požiar.

slovakia

left justify in out

Došlo k nemu krátko po tom, čo nad rafinériou údajne spozorovali dva ukrajinské drony. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruskú agentúru TASS. Spravodajský portál BBC News na svojom ruskojazyčnom webe uviedol a súčasne zverejnil zábery zo sociálnych sietí, zachytávajúce „samovražedný (kamikaze) dron“ pri útoku, po ktorom vyšľahli plamene.

 

 

Jeden z dronov údajne narazil do výmenníka tepla, kde následne vypukol požiar. Druhý dron z miesta odletel, citovala agentúra TASS nemenovaný zdroj z miestnej samosprávy. Podľa agentúry Interfax sa hasičom podarilo požiar uhasiť, k zraneniam nedošlo. „Samovražedný dron“ je bezpilotné lietadlo, ktoré je obvykle od začiatku skonštruované tak, aby sám poslúžil k priamemu útoku na cieľ. Môže byť postavený aj ako „vyčkávacia munícia“, teda dron je vypustený do vzduchu, kde vyčkáva, než nastane vhodný okamih na útok. Ukrajina podľa dostupných informácií dostala z USA okrem iného niekoľko stoviek „samovražedných dronov“ Switchblade.

 

 

„Práve som si vypočul ďalšiu správu o uhasení požiaru v novošachtinskej rafinérii. Podľa jednej verzie vznikol požiar v dôsledku náletu bezpilotných lietadiel, ktoré smerovali na technické zariadenia podniku. Na tomto území našli trosky dvoch dronov,“ uviedol gubernátor Golubev na sociálnej sieti. Zamestnanci závodu boli evakuovaní. Okolnosti požiaru skúmajú na mieste vyšetrovatelia. „Vykonávajú sa vyšetrovacie úkony. Potom odborníci odhadnú škodu a možnosť obnoviť činnosť podniku,“ dodal gubernátor.

 

Možno vás zaujme: Americké raketomety HIMARS sú už na Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies