Kam v Európe na výlet? Toto mesto je tretíkrát najlepšie

NETKY.SK • 4 November 2019, 21:40 • 2 min
Kam v Európe na výlet? Toto mesto je tretíkrát najlepšie

Historická architektúra, výhodné ceny za ubytovanie a jedlo, ale napríklad aj menej davov. Z týchto dôvodov sa Krakov stal už tretíkrát najlepším európskym mestom, kam vyraziť na výlet. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti Which ?, v ktorej najnavštevovanejšie poľská destinácia dostala celkové skóre 93 percent. Píše o tom server Independent.

slovakia

left justify in out

Krakov sa stal jediným mestom v rebríčku, ktoré dostalo maximálny počet bodov za náklady. Priemerná cena hotela sa totiž pohybuje okolo 40 eur za noc, pivo vyjde zase zhruba 2 eur. "V meste je množstvo lacných reštaurácií, takže si rezervujte ubytovanie a vo voľnom čase môžete jesť podľa ľubovôle," napísal jeden z respondentov.

 

Turisti k návšteve potom odporúčajú tradičné trhovisko alebo bývalé soľné bane v blízkosti mesta. "S palácom na každom rohu nie je divu, že Krakov naďalej dominuje našej ankete," uviedol za portál Which? Rory Boland. "Výletníci, ktorí sú stále unesení Amsterdamom, Parížom a ďalšími klasickými európskymi destináciami, by mali nabudúce skúsiť Poľsko," dodal.

 

Za Krakovom sa v rebríčku tých najlepších destinácií umiestnili španielske mestá Sevilla a Valencia, ďalej Berlín, Amsterdam, Budapešť, Mníchov, Benátky, Verona či francúzske Bordeaux.

 

Niektoré významné európske mestá v rebríčku pomerne pohoreli, napríklad Paríž sa umiestnil na tridsiatej priečke, Rím na 27. Stále ale nedopadli najhoršie. Spodnú desiatku tvoria maltská Valletta, Kolín, Dublin, Dubrovník, Neapol, Palma de Mallorca, Reykjavík, Brusel, Miláno a najnižšie je španielske Alicante.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies