Člen skupiny sátorovcov vypovedal pred súdom, ich činy na tzv. biele kone boli ohavné

NETKY.SK • 14 September 2020, 11:52 • 2 min
Člen skupiny sátorovcov vypovedal pred súdom, ich činy na tzv. biele kone boli ohavné

BRATISLAVA - Na dlhoročný trest odňatia slobody odsúdený člen skupiny sátorovcov Juraj Bugár v dnešných hodinách vypovedal pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) k vražde bieleho koňa Kristiána Madarásza. Zavraždiť ho mal podľa svedka obžalovaný Ladislav A. v roku 2012 alebo 2013.

slovakia

left justify in out

Dôvod vraždy 

Bugár alias Bugi vypovedal, že mal k likvidácii Madarásza len napomôcť. "Nechcel som do toho ísť, ale keďže sa František D. mladší skoro rozplakal, že ho inak zatvoria, tak sme sa dohodli," poznamenal. Dôvodom likvidácie poškodeného bola podľa svedka pravdepodobne skutočnosť, že si František D. junior "urobil na obeť firmu, na ktorú zobral nejakú DPH".

 

img

 

Prítomný ako kontrola 

S Ladislavom A. sa mal Bugár stretnúť v Dolnom Chotári o 22. hodine. "Zrazu som počul výstrel, o chvíľu odtiaľ vychádzal Mercedes triedy G, pozrel som do auta, sedel v ňom František D. mladší," uviedol. Dôvod, pre ktorý sa mal František D. junior na vražde zúčastniť, svedok nevedel vysvetliť. Predpokladá, že chcel mať istotu, či bol skutok vykonaný. 

 

Výpoveď o celom postupe 

Zavraždený mal byť podľa Bugára zabalený do fólie a položený na prívesnom vozíku. Ladislav A. mal vozík pripojiť k svojmu vozidlu a previezť telo na pozemok, ktorý vlastnili sátorovci. Po príchode na pozemok mali Ladislav A. spolu s Bugárom vykopať jamu pri plote za stajňou, ktorá slúžila ako maštaľ.

 

img

František D. mladší

 

"Ladislav A. priniesol termopapier, vložil ho do jamy na hlinu, pod ktorou bola osoba. Zahrabali sme jamu a šli sme naspäť," uviedol svedok s tým, že Ladislav A. šiel na miesto, kde mal byť dotyčný zastrelený, umyť bandasky, lebo boli od krvi.

 

Obete zastavovali ako policajti 

Vraždy si mal objednávať František D. starší ako spôsob umlčania tzv. bielych koní. Niektoré z vrážd boli vykonané tak, že zastavili svoje obete pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti následne dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam svoju obeť usmrtili zaškrtením.

 

img

 

Za takýto skutok mali inkasovať vykonávatelia vraždy vtedajšie tri milióny korún s tým, že sa jedna z týchto vrážd mala stať medzi rokmi 2003 a 2004. Gang mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona