V prípade porušenia povinnej karantény hrozi pokuta 1000 eur

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 20:12 • 2 min
V prípade porušenia povinnej karantény hrozi pokuta 1000 eur

BRATISLAVA - Polícia môže počnúc dnešným dňom uložiť blokovú pokutu do 1000 eur každému, kto nenastúpi do povinnej karantény alebo ju poruší. Upozornili na to bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kedy sa pokuta udelí? 

 

Pokutu teda môžu dať každému, kto sa nepodrobí nariadenej izolácii alebo nestrpí nariadený zvýšený zdravotný dozor, prípadne sa nepodrobí nariadeným karanténnym opatreniam. Blokovú pokutu môže okrem orgánu Policajného zboru od pondelka uložiť aj orgán obecnej polície.

 

Tehotné ženy 

Do platnosti vstúpili nové opatrenia, ktoré boli prijaté vládou SR na boj s novým koronavírusom. Nariadenie izolácie v štátom určených zariadeniach sa však nevzťahuje na tehotné ženy, osoby s obmedzenou schopnosťou orientácie a pohybu, osoby s onkologickým, psychiatrickým ochorením či ťažkou poruchou imunity.

 

img

 

Pľúca, cievy, metabolizmus

Ďalej sa to týka osôb s osobitnými výživovými potrebami, osoby s chronickými ochoreniami dýchacích ciest, srdca a ciev, osoby s metabolickými poruchami, osoby s epilepsiou, osoby s mentálnou poruchou, osoby so závažnými ochoreniami vyžadujúcimi si pokračujúcu injekčnú liečbu v pravidelných intervaloch.

 

img

 

Postihnutí aj diplomatic. výsady

Rovnako tak platí táto výnimka pre ťažko zdravotne postihnuté osoby alebo osoby s inými závažnými zdravotnými stavmi či osoby, ktoré na území Slovenska požívajú diplomatické výsady a imunitu. Nariadenie platí až do odvolania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona