Rozhodnú americké voľby veriaci? Trump priamo hovorí o výnimočnosti osoby Ježiša Krista (+3xVIDEO)

NETKY.SK • 5 Február 2024, 12:32 • 2 min
Rozhodnú americké voľby veriaci? Trump priamo hovorí o výnimočnosti osoby Ježiša Krista (+3xVIDEO)

V januári sa na sociálnej sieti Truth Viral krátko pred primárkami republikánov v americkom štáte Iowa objavilo video, ktoré chváli Donalda J. Trumpa, bývalého prezidenta v rokoch 2017 až 2021.

slovakia

left justify in out

„Boh sa pozrel zhora na svoj plánovaný raj a povedal: „Potrebujem správcu,“ tak nám Boh dal Trumpa,“ začína video, ktoré využíva umelú inteligenciu na napodobňovanie hlasu Paula Harveyho, konzervatívneho rozhlasového vysielateľa, ktorý zomrel v r. 2009.

Video obsahuje ukážky z pôsobenia Trumpa v pozícii usilovného a odvážneho prezidenta, ktorý je povolaný viesť národ. Aj keď video vzbudilo diskusie a kontroverziu v rôznych kruhoch, téma viery nie je pre Donalda Trumpa tabu. Netají sa svojou vierou a pri rôznych príležitostiach o nej priamo hovorí.

V USA je podpora veriacich volićov, kňazov a pastorov pri prezidentských voľbách dôležitá. Viacerí protestantskí pastori sa pred primárkami v štáte Iowa zhromaždili, aby sa za Trumpa modlili.

Pri nedávnej otázke „Kto by mohlo byť predsedom Snemovne reprezentantov?“ Trump odpovedal novinárom:

Povedal som, že je len jedna osoba, ktorá to môže urobiť, viete kto to je?" Trump sa spýtal novinárov a aj odpovedal: "Ježiš Kristus.. Ak by Ježiš prišiel dole a povedal: „Chcem byť predsedom", bol by ním,“ ako dodal, okrem neho, by to nemal nikto garantované.

Pri inej príležitosti počas verejného prejavu ukázal na nebo a povedal, že potrebuje pomoc „od šéfa“.

„Je to správne to povedať. Kritizujú ma – ako to môže povedať? Ale ja to poviem… Niekto mi povedal jedného dňa - si najznámejśí človek na svete… Nie. nie som. Áno si. Nie! Opýtal sa, kto je viac populárnejší? Povedal som Ježiš Kristus. Tu nemám žiadnu šancu, nemám žiadne argumenty. Ježiš Kristus. Nemám žiadnu šancu, to vám garantujem… a pozriem sa hore a hovorím, ani sa nepribližujem…“

Veľkú pozornost získal Trumpov príhovor v Prvej baptistickej cirkvi v Dallase v čase, keď už nebol prezidentom USA.

Naša krajina práve teraz potrebuje Spasiteľa. A naša krajina má Spasiteľa - a to nie som ja," pokračoval. „To je niekto iný oveľa vyššie ako ja. Oveľa vyššie."

„Život, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista navždy zmenili svet,“ povedal. „A je nemožné myslieť na život našej vlastnej krajiny bez vplyvu jeho príkladu a jeho učenia.

Vymenoval udalosti ako založenie Spojených štátov amerických, prekonanie občianskej vojny, zrušenie otroctva, porážka komunizmu a fašizmu, dosiahnutie bezhraničných výdobytkov vedy a objavov, toľko neuveriteľných vecí.

Nič z toho by sa nikdy nemohlo stať bez Ježiša Krista a jeho nasledovníkov a jeho cirkvi. Nič z toho… A musíme pamätať na to, že Ježiš Kristus je konečným zdrojom našej sily a našej nádeje, tu a všade a navždy."


Američania si zvolia nového prezidenta v utorok 5. novembra 2024. Kandidatúru ohlásil aj súčasný prezident Joe Biden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Donald Trump ako prezident USA v minulom období. (www.donaldjtrump.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies