Kapela Queen vydá novú pieseň, v ktorej spieva Freddie Mercury

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 08:02 • 2 min
Kapela Queen vydá novú pieseň, v ktorej spieva Freddie Mercury

NEW YORK - Skladba pochádza z nahrávania 13. štúdiového albumu skupiny The Miracle, ktorý vyšiel v máji 1989.

slovakia

left justify in out

Britská rocková skupina Queen ohlásila na september vydanie novej štúdiovej skladby obsahujúcej pôvodný spev zosnulého frontmana Freddieho Mercuryho. Gitarista formácie Brian May a bubeník Roger Taylor v rozhovore pre stanicu BBC Two uviedli, že v septembri 2022 vydajú pieseň s názvom Face It Alone s Mercuryho vokálnym partom.

 

img

Brian May a Roger Taylor

 

„Našli sme malý klenot od Freddieho, na ktorý sme tak trochu zabudli – a je to úžasné. Je to objav,“ uviedol 72-ročný Taylor. May (74) prezradil, že skladba sa „tak trochu skrývala pred očami“, ale nemohli ju zachrániť v pôvodnom stave. Tím technikov ju však mierne upravil a dokázal opäť oživiť. V akom formáte novinku sprístupnia verejnosti, zatiaľ nie je známe. 

 

Mercury zomrel v roku 1991 vo veku 45 rokov na komplikácie súvisiace s ochorením AIDS. Skupina Queen tým de facto zanikla, hoci neskôr obnovila súvisiace projekty. V klasickej zostave hral aj basgitarista John Deacon, ktorý zo šoubiznisu nadobro odišiel po vydaní nahrávky No-One but You (1997) na počesť Mercuryho úmrtia.

 

img

Queen + Adam Lambert

 

Skupina odvtedy existuje v rámci projektov Queen + Paul Rodgers a najnovšie Queen + Adam Lambert. Naposledy sa táto zostava predstavila počas uplynulého víkendu v rámci oficiálnych osláv 70. výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. na trón.

 

Prečítajte si tiež: The Rolling Stones začali veľké turné k 60. výročiu svojho vzniku

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies