V Petržalke rozdajú psičkárom vrecká na psie exkrementy

NETKY.SK • 7 Február 2017, 16:31 • 2 min
V Petržalke rozdajú psičkárom vrecká na psie exkrementy

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Petržalka evidujú 4 767 psov, majitelia si na miestnom úrade môžu vyzdvihnúť rolku s 350-timi vreckami na psie exkrementy.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala Michaela Platznerová z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu, vlani si po rolku s vreckami prišlo 557 majiteľov psov, ktorí ich majú riadne prihlásených a platia za nich daň. Pre záujemcov rozdávajú vrecká na úrade na oddelení životného prostredia v úradných hodinách.

 

Platznerová ďalej uviedla, že v súčasnosti je v Petržalke 215 košov na psie exkrementy, ktoré podľa nej dvakrát do týždňa vyprázdňujú a dopĺňajú päťdesiatimi vreckami. "Ďalších štyristo košov na komunálny odpad však môžu majitelia psíka tiež použiť," dodala.


V mestskej časti majú dva výbehy pre psov. Cieľom výbehu je venčenie psov bez vôdzky a bezkonfliktné spolužitie chovateľov psov s ostatnými obyvateľmi mestskej časti. Prvý oplotený psí park v Petržalke otvorili v septembri 2014 medzi Rusovskou cestou, Wolkrovou ulicou a Panónskou cestou. Šesťdesiatšesťárový pozemok tvorí hlavne trávnatá plocha a na 800 metroch štvorcových je vybudované cvičisko pre psy. Vstup do výbehu je od Panónskej cesty z podchodu pod Rusovskou cestou, aj od križovatky Rusovská - Wolkrova. Pri vstupe sú informačné tabule s prevádzkovým poriadkom. Od minulého roka je výbeh aj na Holíčskej ulici.

 

Petržalčania ho vybrali v hlasovaní o použití prostriedkov z participatívneho rozpočtu. Oplotili ho nízkym plotom a má dve vstupné bránky. Jeho plocha má rozlohu 1 059 metrov štvorcových, priestor dopĺňajú dve lavičky, dva koše na odpadky a jeden kôš na psie exkrementy. Rekonštrukcia výbehu stála približne 14 000 eur. Ďalší výbeh pre psov plánuje samospráva vybudovať na Vyšehradskej ulici.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies