Najväčšiu vodnú elektráreň na Ukrajine zasiahlo osem ruských rakiet

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 10:09 • 2 min
Najväčšiu vodnú elektráreň na Ukrajine zasiahlo osem ruských rakiet

Osem ruských rakiet zasiahlo v piatok (22. 3.) v skorých ranných hodinách najväčšiu vodnú elektráreň na Ukrajine, nachádzajúcu sa v meste Dnipro, a spôsobilo na tomto zariadení značné škody, uviedla ukrajinská generálna prokuratúra. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„Zariadenie je prakticky mimo prevádzky. Škody sú veľmi výrazné,“ spresnil pre ukrajinskú televíziu šéf oddelenia ukrajinskej generálnej prokuratúry pre vojnové zločiny Jurij Belousov.

Ukrajinskí predstavitelia predtým uviedli, že Rusko podniklo jeden z najrozsiahlejších útokov za posledné mesiace. Moskva sa zamerala na energetickú infraštruktúru v celej krajine, zahynulo pri tom najmenej päť ľudí. Výpadky elektriny hlásili aj ďalšie ukrajinské oblasti.

Rusko označilo sériu svojich masívnych leteckých útokov na Ukrajinu za odvetu za ukrajinské útoky na jeho pohraničné regióny v posledných týždňoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: RTVS (spravy.rtvs.sk), Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies