Zelenskyj: Ruskí teroristi nevpustili do elektrárne naše médiá!

NETKY.SK • 2 September 2022, 07:57 • 2 min
Zelenskyj: Ruskí teroristi nevpustili do elektrárne naše médiá!

KYJEV - Včera do Záporožskej elektrárne pricestoval tým expertov Medzinárodnej energetickej agentúry na čele s Rafaelom Grossim.

slovakia

left justify in out

Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pobúrilo, že Rusi nevpustili do atómovej elektrárne okrem tímu aj ukrajinských a amerických novinárov. Ich vstup žiadal, „aby sa celý svet konečne dozvedel pravdu." Šéf MAAE Rafael Grossi súhlasil s tým, že ukrajinským a zahraničným novinárom bude umožnené v rámci medzinárodnej kontroly navštíviť Ruskom obsadenú jadrovú elektráreň na juhu Ukrajiny.

 

img

 

DPA si v tejto súvislosti všíma, že na záberoch zachytávajúcich Grossiho vyhlásenia pre médiá pred jadrovou elektrárňou, odvysielaných v ruskej štátnej televízii, bolo vidieť len mikrofóny ruských médií. Šéf MAAE neskôr videozáznam z brífingu zverejnil na Twitteri. Zelenskyj zároveň opätovne vyzval na úplnú demilitarizáciu objektu. „To je cieľom ukrajinského a medzinárodného úsilia," uviedol.

 

img

 

„Je zjavné, že elektráreň a fyzická integrita elektrárne boli niekoľkokrát narušené," uviedol Grossi po tom, čo sa z elektrárne vrátil na územie kontrolované Ukrajinou.

Šéf MAAE ďalej uviedol, že časť misie jeho organizácie ostane v elektrárni. Nikam nejdeme. MAAE tam teraz je, je v elektrárni a ostane tam," cituje Grossiho agentúra Reuters.

 

Z domova: Heger: Fico je obyčajný vyvrheľ a zlodej, referendum je jeho pochybný výmysel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies