Ivan Korčok podpísal výzvu odsudzujúcu Rusko

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 16:28 • 2 min
Ivan Korčok podpísal výzvu odsudzujúcu Rusko

BRATISLAVA - Slovensko sa pripojilo k spoločnému vyhláseniu 46 krajín, ktoré odsúdili Rusko za to, že zneužilo neformálne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN.

slovakia

left justify in out

Signatári výzvy uviedli, že Rusko zneužilo neformálne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN na šírenie dezinformácií v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Rusi po zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN uviedli dokument s názvom „Neonacizmus a radikálny nacionalizmus: Skúmanie základných príčin krízy na Ukrajine".

 

Rusko sa znova pokúsilo odviesť pozornosť od vlastného porušovania Charty OSN a medzinárodného práva a cynicky ospravedlniť nevyprovokovanú a nelegálnu inváziu na Ukrajinu," uviedli krajiny v spoločnom vyhlásení. 

 

Prečítajte si aj: Rusko chce vytvoriť vlastnú zdravotnícku organizáciu. Dôvod vás prekvapí!

 

img

 

Odmietame pokračujúce snahy Ruska prekrúcať históriu na vlastné politické účely a presadzovať mimoriadne škodlivé falošné naratívy a dezinformácie o susedných krajinách, vrátane označovania iných za ’neofašistov’ a ’neonacistov’, ktoré sa nezakladá na skutočnosti," uvádza sa vo výzve, ktorú zverejnil rezort ministra Ivana Korčoka. 


Mohlo by vás zaujímať: Nemecko odmieta akékoľvek rokovania s Ruskom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies