Eduard Heger hovorí, že dnešok je dôkazom toho, že vláde záleží na Slovákoch

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 17:32 • 2 min
Eduard Heger hovorí, že dnešok je dôkazom toho, že vláde záleží na Slovákoch

BRATISLAVA - Premiér Heger na tlačovej konferencii oznámil zvýšenie platov pre ďalšie skupiny obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Na spoločnej tlačovej konferencii s ministrom financií Matovičom, vystúpil aj premiér Eduard Heger. Ten hovoril o historickom dni pre Slovensko. „Som nesmierne rád, že sme úspešne ukončili rokovania. Bude to mimoriadne zvýšenie platov v štátnej správe. Celkovo sa jedná o sumu jednej miliardy eur.“ povedal premiér na úvod svojho prejavu. Na jeseň tohto roku tak  dostanú všetci štátni zamestnanci vrátane pracovníkov školstva jednorazovú odmenu vo výške 500 eur.

 

Prečítajte si aj: Igor Matovič: „Slovensko hospodári lepšie za nás ako za Fica." Komu zdvihne plat?

 

img

 

„Zvyšovanie platov bude pokračovať k 1. januáru 2023 a k 1. septembru 2023. Týmto zvýšením ukazujeme, že našej vláde záleží na platoch ľudí v štátnej správe, ale predovšetkým školstva. Od začiatku hovoríme, že vzdelávanie je pre nás prioritou,“ dodal Eduard Heger s tým, že je to dôkaz toho, že vláde na Slovensku záleží.

 

Prečítajte si aj: Ivan Korčok podpísal výzvu odsudzujúcu Rusko

 

img

 

Igor Matovič zvyšovanie platov spresnil.

 

 „Od 1. januára 2023 sa zvýšia platy o 7 % a od 1. septembra 2023 o ďalších 10 %,“ povedal minister financií. Celkovo by mali ísť oproti 30. júnu k zvýšeniu miezd o 21,2 %. Igor Matovič tiež oznámil aj to, že s odborármi podpíšu kolektívnu zmluvu do 31. augusta 2024. Tam už bude ďalšiu valorizáciu platov riešiť budúca vláda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies