Potvrdené: Sulík nedá na kandidátku skupinu poslancov okolo Galka a Rajtára

NETKY.SK • 26 September 2019, 15:32 • 2 min
Potvrdené: Sulík nedá na kandidátku skupinu poslancov okolo Galka a Rajtára

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík nedá na kandidátku strany do budúcoročných parlamentných volieb poslancov okolo Ľubomíra Galka a Jozefa Rajtára.

slovakia

left justify in out

Povedal to na dnešnej tlačovej besede. "Títo ľudia predstavujú extrémne riziko, že poslanecký klub, ktorý vznikne po voľbách, nebude stabilný a stranu opustia," uviedol líder liberálov s tým, že na kandidačnú listinu nemôže dať ľudí, ktorí spochybňujú závery kongresu. Sulík ich vyzval, aby vyvodili dôsledky svojho konania. Svoj návrh kandidačnej listiny oznámi v pondelok. Definitívnu kandidátku schváli kongres 5. októbra v Jasnej.

 

img

Podľa Sulíka sa skupina ľudí pokúsila vnútiť verejnosti nedemokratické postupy v strane. Tvrdí, že interné záležitosti by sa nemáli vynášať na verejnosť. Niektoré informácie v médiách boli podľa neho vytiahnuté z kontextu. "Toto ma mrzí. Ako predseda som zodpovedný za chod strany a musím urobiť poriadok. Zatiaľ som to vždy dokázal urobiť. Nič nie je demokratickejšie, ako postaviť sa všetkým členom v tajnej voľbe," reagoval na svoje opätovné zvolenie do funkcie na kongrese, ktorý bol 7. septembra. Sulíka vo funkcii šéfa strany potvrdili na ďalšie štyri roky so ziskom 135 hlasov zo 141 odovzdaných volebných lístkov, šesť hlasov bolo neplatných.

Na mimoriadnom kongrese sa nezúčastnili podpredsedovia SaS Ľubomír Galko, Jana Kiššová, predsedníčka poslaneckého klubu Natália Blahová či poslanci Jozef Rajtár, Vladimír Sloboda a Radoslav Pavelka. V ten deň oznámili, že v strane zakladajú názorovú platformu Demokratické jadro SaS. "Jediná náplň platformy je kopať do zvoleného predsedu a do záverov kongresu. Moja ochota a schopnosť nechať si skákať po hlave má svoje medze," povedal Sulík. "Natália Blahová, Vladimír Sloboda a Radoslav Pavelka sa vyjadrili, že nebudú na kandidátke, ak na nej nebudú Galko s Rajtárom," dodal predseda liberálov a vyzval poslancov demokratického jadra, aby vystúpili zo strany. Doplnil, že na kandidátku nepatria ľudia, pri ktorých nemá istotu, že budú stabilnými a spoľahlivými partnermi.

 

img

"SaS má najlepší program, kvalitných ľudí, aj keď ju možno niektorí opustia, do volieb sme pripravení. Máme peniaze na kampaň a som presvedčený, že nájdeme dostatok voličov, ktorých oslovíme," uviedol s tým, že je presvedčený, že SaS bude členom budúcej vlády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies