V lietadle smerujúcom zo Španielska do New Yorku po vyhrážke bombu nenašli

NETKY.SK • 1 December 2014, 07:13 • 2 min
V lietadle smerujúcom zo Španielska do New Yorku po vyhrážke bombu nenašli

NEW YORK - Hrozba bombovým útokom zamestnávala v nedeľu bezpečnostné zložky na medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku. V lietadle, ktoré priletelo zo Španielska a v ktorom sa podľa vyhrážky mala nachádzať nálož, napokon nenašli nič nebezpečné, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Let spoločnosti American Airlines č. 67 z Barcelony pristál bezpečne okolo poludnia miestneho času, uviedla hovorkyňa aerolínií. Podľa hovorcu prevádzkovateľa letiska lietadlo následne naviedli mimo dráhy a evakuovali z neho 209 pasažierov a členov posádky. Stroj a batožinu prehľadali policajti aj pomocou psov.
      

Úrady vyšetrujú zdroj výhražného telefonátu, ktorý prišiel počas jedného z najrušnejších dní na amerických letiskách, v čase víkendu po Dni vďakyvzdania, uviedla agentúra DPA. Podľa televízie CNN po celej krajine meškalo približne 3000 letov a 190 letov zrušili. Len na medzinárodnom letisku Chicago Midway dosiahol rad ľudí pred bezpečnostnou kontrolou takmer dva kilometre.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies