Územie na juhu Ukrajiny chcú pripojiť k Rusku! Chystajú referendum

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 10:6 • 2 min
Územie na juhu Ukrajiny chcú pripojiť k Rusku! Chystajú referendum

CHERSON - Rusi chcú zobrať Ukrajine Chersonskú oblasť. Oznámil to v stredu promoskovský lokálny predstaviteľ Kyrylo Stremousov, ktorého Moskva označuje za zástupcu šéfa chersonskej civilno-vojenskej regionálnej správy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Pripravujeme sa na referendum a uskutočníme ho. Chersonská oblasť príjme riešenie a pripojí sa k Ruskej federácii. Stane sa jej plnohodnotným subjektom, ktorý bude môcť fungovať ako jediný štátny útvar, v ktorom nebudú národy nielen spolu žiť, ale stanú sa jednou rodinou, národmi Ruska," vyhlásil Stremousov vo videu zverejnenom na jeho oficiálnom účte na sociálnej sieti Telegram.

 

img

 

„Vybudujeme tú krajinu, o ktorej sme všetci tak dlho snívali, v ktorej sme voľakedy žili. Rovnaký princíp Sovietskeho zväzu, kde každá žena bola matkou, kde sa priateľstvo národov nezakladalo len na nejakej deklarácii, ale bolo úplne spontánne,“ dodal proruský predstaviteľ.

 

Prečítajte si tiež: Keby bol Putin žena, nezačal by vojnu, vyhlásil Boris Johnson

 

Stremousov začiatkom minulého týždňa avizoval, že spomínané referendum by sa mohlo uskutočniť na jeseň.

 

Chersonská oblasť leží severne od Krymského polostrova, ktorý Rusko pred ôsmimi rokmi anektovalo. Bola jedným z prvých regiónov, ktoré ruské jednotky ovládli po svojej invázii začatej 24. februára.

 

img

 

Proruské ozbrojené zložky pritom iba v utorok zadržali prokyjevského, riadne zvoleného starostu mesta Cherson Ihora Kolychajeva. Rádio Slobodná Európa (RFE/RL) na svojom webe napísalo, že Kolychajeva zadržali, lebo otvorene odmietol spoluprácu s okupačnou mocou.

 

Možno vás zaujme: Ukrajinci zatkli bývalého člena KGB. Odhalili, čo robil pre Rusov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona