Pelého preložili z bežného oddelenia opäť na JIS

NETKY.SK • 18 September 2021, 09:06 • 2 min
Pelého preložili z bežného oddelenia opäť na JIS

SAO PAULO - Osemdesiatročnému športovcovi nedávno vyoperovali nádor z hrubého čreva. Podľa jeho dcéry sa cíti dobre a po zákroku sa pomaly zotavuje.

slovakia

left justify in out

Legendárny brazílsky futbalista Pelé sa po troch dňoch vrátil na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavuje po operácii nádoru v hrubom čreve. Informovali o tom brazílske médiá. Predstavitelia nemocnice sa k správe nevyjadrili. Podľa jeho dcéry Kely Nascimentovej sa bývalý fenomenálny útočník zotavuje dobre, v rámci možností.

 

Osemdesiatročného Pelého nedávno operovali v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule po tom, ako mu pri rutinnej prehliadke objavili nádor. V utorok ho preložili na bežné oddelenie. V piatok sa na JIS vrátil, podľa televízie ESPN bol hlavným dôvodom kyselinový reflux.

 

Prečítajte si tiežPelé podstúpil operáciu! Odstránili mu nádor

 

Jeho dcéra však na sociálnej sieti upokojovala situáciu. "Zotavuje sa dobre, v rámci možností. Prisahám," napísala na Instagrame, kde k textu pripojila aj fotografiu s usmiatym otcom. "Normálny scenár rekonvalescencie pre muža v jeho veku po takej operácii je niekedy dva kroky vpred a potom zasa jeden krok naspäť. Včera sa cítil unavený a urobil krok späť. Dnes zasa spravil dva dopredu".

 

Trojnásobný majster sveta (1958, 1962, 1970) a historicky najlepší strelec brazílskej reprezentácie má zníženú pohyblivosť od operácie bedrového kĺbu z roku 2012. Pred dvomi rokmi mu vyoperovali obličku a v minulosti mal problémy s kolenom a chrbticou. Informáciu priniesli agentúry DPA a AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies