Blíži sa samit o pandémii, schválilo ho Valné zhromaždenie OSN

NETKY.SK • 6 November 2020, 07:43 • 2 min
Blíži sa samit o pandémii, schválilo ho Valné zhromaždenie OSN

Zorganizuje ho Organizácia spojených národov (OSN) začiatkom decembra.

slovakia

left justify in out

OSN tak urobí 3. a 4. decembra z dôvodu šírenia nového koronavírusu. Rozprávať sa na ňom bude o veľkých stratách, ktoré spoločnosť po celom svete utrpela práve šírením ochorenia COVID-19. Zaniklo mnoho pracovných miest, znížil sa pohyb ľudí, cestovný ruch utrpel taktiež, ekonomika sa bude z toho dostávať dlho.

 

 

Agentúra AP dodala, že štvrtkové Valné zhromaždenie (VZ) OSN prijalo rezolúciu o tom, že tento samit sa uskutoční. Veľký pomer hlasov za, až 150, proti 0 hlasom, ktoré boli proti. Spojené štáty Americké spolu s Arménskom a Izraelom nehlasovali ani za, ani proti.

 

Podľa predsedu VZ OSN Volkana Bozkira ide o samit, ktorý bude "historickým momentom a testom pre multilateralizmus". Ukáže sa tým podľa neho aj schopnosť sveta spoločne reagovať na takéto situácie. Pre lepšie zvládnutie pandémie prispieva aj stránka shop.netky.sk, kde si môžete kúpiť dezinfekčné gély a rúška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies