Ministri Mikulec a Naď poskytli vyjadrenia o zásahu v centrále NAKA

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 22:06 • 2 min
Ministri Mikulec a Naď poskytli vyjadrenia o zásahu v centrále NAKA

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec verí, že dnešný zásah Úradu inšpekčnej služby na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) bol v plnom súlade s preverovaním hodnovernosti informácií od Slovenskej informačnej služby (SIS) a na základe rozhodnutia prokurátora.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra opakovane deklaruje, že všetky poskytnuté informácie ako príjemca zo zákona postupuje príslušným útvarom Policajného zboru. Rovnako tak to bolo aj v prípade spravodajskej informácie SIS o možnom ovplyvňovaní vyšetrovania.

 

"Na základe toho bol rozhodnutím riaditeľa ÚIS a prezidenta Policajného zboru zriadený tím, ktorý sa uvedenými skutočnosťami zaoberá a preveruje ich hodnovernosť," uviedol Mikulec.

 

img

 

Dodal, že v tomto prípade si komunikáciu vyhradila krajská prokuratúra, ktorá vykonáva dozor nad celým prípadom. Samotné úkony prebiehali priamo na mieste pod dohľadom dozorového prokurátora krajskej prokuratúry.

Mikulec tak reagoval na dnešný zásah, keď do centrály NAKA prišli pracovníci inšpekcie ministerstva vnútra a zaistili niekoľko živých vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec.

 

Na NAKA zasahuje inšpekcia ministerstva vnútra

 

Premiér SR Heger sa vyjadril o zásahu rezortu vnútra na NAKA

 

V živých vyšetrovacích spisoch môžu byť aj informácie, ktoré by mohli viesťk verejne známym osobám a ich potenciálnej trestnej činnosti. Povedal to minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) v relácií Na hrane na televízii Joj.

 

img


"To je citlivé, ale samozrejme, tu platí snáď nejaký právny štát. Ten akt ako taký podľa môjho názoru aj podľa názoru rôznych iných ľudí bol v súlade so zákonom," dodal Naď.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies