Prvé nájomné byty by mohli byť podľa Borisa Kollára dostupné koncom roka

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 12:45 • 2 min
Prvé nájomné byty by mohli byť podľa Borisa Kollára dostupné koncom roka

BRATISLAVA - Zhoršujúca sa situácia na hypotekárnom trhu zvyšuje dopyt po štátom podporovanom nájomnom bývaní a prvé nájomné byty by mohli byť k dispozícii do konca roku 2023.

slovakia

left justify in out

V TASR TV to povedal predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). V tejto chvíli sa podľa neho čaká už iba na súhlasné stanovisko Európskej komisie a investori začnú stavať. Proces výstavby veľkých bytových komplexov podľa Kollára obvykle trvá minimálne dva roky. Ozrejmil, že projekt investorom umožňuje kúpiť s cieľom poskytovania nájomného bývania aj už dokončené byty, ktoré developeri vzhľadom na situáciu na hypotekárnom trhu nevedia predať. "Investori môžu byty kúpiť aj od nich a dať ich do tohto systému. Môžu naraz kúpiť aj dvetisíc bytov," naznačil Kollár.

 

Kollár tvrdí, že jeho hnutie v priebehu volebného obdobia postupne presadilo väčšinu svojich programových cieľov, od podpory mladých rodín a seniorov až po projekt nájomného bývania. Aktuálnu situáciu v štáte považuje Kollár za veľmi napätú, výmena aktuálnej dočasne poverenej vlády za úradnícku by však podľa neho situáciu ešte zhoršila. Podľa Kollára má kabinet Eduarda Hegera v parlamente stabilnú podporu okolo 70 poslancov a o podpore ďalších jedná ad hoc. "Ak by prezidentka vládu vymenila, tejto vláde by neprešlo absolútne nič," upozornil.

 

Do konca volebného obdobia očakáva ešte dve riadne schôdze parlamentu a jednu slávnostnú v septembri. Poslanci však majú právo iniciovať kedykoľvek aj rokovanie mimoriadnej schôdze a majú možnosť predkladať zákony. Kollár preto očakáva množstvo predvolebne motivovaných iniciatív. "Ako predseda parlamentu nemôžem poslancovi povedať, že mu jeho populistický návrh nezaradím na rokovanie. Z ústavy má na to právo. Ale za seba, aj naše hnutie môžem povedať, že takéto bombastické ´atómovky´ podporovať nebudeme," vyhlásil.

 

Do parlamentných volieb pôjde podľa neho hnutie Sme rodina samostatne. Od novej vlády budú podľa neho voliči očakávať najmä pomoc a stabilitu. "Ľuďom treba pomáhať tam, kde ich topánka tlačí. Nie sa hašteriť a kydať na seba v rôznych žabomyších vojnách," konštatoval Kollár. Potvrdil, že hnutie Sme rodina nemá v úmysle predstaviť vlastného prezidentského kandidáta. "Podporíme niektorého z tých, ktorí sa prihlásia. Takého, čo nám bude srdcu najbližšie," uzavrel Kollár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies