Na septembrových cyklistických pretekoch Okolo Slovenska sa zúčastnia tímy Quick-Step, Jumbo-Visma, Astana a Groupama

NETKY.SK • 2 Júl 2023, 16:00 • 2 min
Na septembrových cyklistických pretekoch Okolo Slovenska sa zúčastnia tímy Quick-Step, Jumbo-Visma, Astana a Groupama

BRATISLAVA - Na nadchádzajúcom 67. ročníku medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska (13. – 17. septembra) sa zúčastnia štyri World tímy, šesť prokontinentálnych a desať kontinentálnych tímov, ktoré doplní reprezentácia Holandska.

slovakia

left justify in out

V pelotóne podujatia kategórie UCI 2.1 tak bude na štarte v metropole východu Košiciach 21 sedemčlenných tímov, spolu 147 pretekárov. "Vlani sme preteky situovali zo západu na východ, teraz pôjdeme opačným smerom. Došlo aj k zmene v programe. Kým od roku 2011 sme do programu zaradili aj niektorú z časoviek, tentoraz sa tak nestane," informoval na tlačovej konferencii generálny riaditeľ podujatia a súčasne prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

 

V roku 2022 na podujatí triumfoval Čech Josef Černý (Quick-Step Alpha Vinyl), v bodovacej súťaži zvíťazil Holanďan Jasper Haest (VolkerWessels Team), vo vrchárskej Talian Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), do 23 rokov Ír Archie Ryan (Jumbo-Visma) a v súťaži o najlepšieho Slováka Martin Svrček (Quick-Step Alpha Vinyl). V roku 2021 sa stal celkovým víťazom Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Jeho terajší tím (ToralEnergis) sa zatiaľ na najväčšie slovenské podujatie neprihlásil.

 

img

mapa jednotlivých etáp pretekov Okolo Slovenska aj so znázornením stúpania

 

"Rokovania o štarte tohto tímu ešte nie sú uzavreté. Je to tím, ktorý sa rozhoduje o štarte na pretekoch, okrem Francúzska, na poslednú chvíľu. Je tu aj kolízia s termínom posledného týždňa Vuelta a Espaňa a TotalEnergies sa stal jedným z partnerov týchto pretekov Grand Tour," uviedol športový riaditeľ Okolo Slovenska Ľudovít Lučanič a dodal: "Stále čakáme na definitívne rozhodnutie. Na nedávnom šampionáte SR a ČR v Tlmačoch mi však Peter Sagan osobne povedal, že by nechcel štartovať na Vuelte, prednosť by dal Okolo Slovenska. Ak TotalEnergies príde, budeme mať na štarte o jeden tím navyše." Termín menovitých prihlášok je 20 dní pred štartom pretekov. Na programe je päť etáp v celkovej dĺžke 821.4 km, najdlhšia je záverečná 5. etapa z Hlohovca do Púchova, ktorá meria 183,5 km. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies