Dôchodcovia si ešte v tomto roku prilepšia o mimoriadny jednorazový príspevok 150 eur

NETKY.SK • 13 November 2023, 19:30 • 2 min
Dôchodcovia si ešte v tomto roku prilepšia o mimoriadny jednorazový príspevok 150 eur

BRATISLAVA - Všetci poberatelia dôchodkov dostanú k súčasnému 13. dôchodku aj mimoriadny jednorazový príspevok vo výške 150 eur. Vyplýva to z návrhu zákona o 13. dôchodku, ktorý dnes prijala vláda. Na doplatenie 13. dôchodku v tomto roku tak štát vyčlení ďalších 220 miliónov eur. Paušálny príspevok bude vyplácať Sociálna poisťovňa už v decembri 2023.

slovakia

left justify in out

„K súčasnému 13. dôchodku pridávame ďalších 150 eur. V praxi to znamená, že v tomto roku sa výška 13. dôchodku bude pohybovať v sume od 200 eur do 450 eur. Ešte v tomto roku tak vyplatíme všetkým poberateľom dôchodkov celkovo o 220 miliónov eur naviac. V tejto výške je to teda naposledy, pretože už v ďalšom roku vyplatíme 13. dôchodok vo výške priemerného starobného dôchodku za predchádzajúci rok, teda až 606 eur. 13. dôchodok vo výške svojich priemerných dôchodkov dostanú aj vdovci, vdovy, invalidi, siroty a poberatelia predčasného dôchodku,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš po rokovaní vlády.


Vzhľadom na potrebu zabezpečenia primeranej doby pre Sociálnu poisťovňu na vyplatenie 13. dôchodku v decembri 2023, predmetný návrh zákona musí prejsť rokovaním v skrátenom legislatívnom konaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MPSVR SR, Foto: oPeniazoch - Zoznam (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies