USA zatiaľ odmietajú uznať Madurovo víťazstvo

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 17:59 • 2 min
USA zatiaľ odmietajú uznať Madurovo víťazstvo

WASHINGTON - Spojené štáty stále odmietajú uznať víťazstvo Nicolasa Madura v uplynulých prezidentských voľbách vo Venezuele. V stredu to členom amerického Kongresu povedal minister zahraničných vecí John Kerry.

slovakia

left justify in out

Uznanie Madurovho triumfu pritom podmieňuje prepočítaním volebných hlasov tak, ako to navrhuje aj neúspešný kandidát opozície Henrique Caprilles.

Podľa volebnej komisie získal Maduro v nedeľňajších prezidentských voľbách 50,75 percenta hlasov. Tesne za ním skončil Capriles so ziskom 48,97 percenta, čo je len o 265-tisíc hlasov menej. Účasť dosiahla 78 percent. "Odmietame uznať výsledky, kým nie je prepočítaný každý hlas," vyhlásil 40-ročný Capriles, guvernér štátu Miranda. Už pred vyhlásením výsledkov pritom hovoril o podvodoch, ktoré hlasovanie údajne sprevádzali. Maduro, 50-ročný bývalý vodič autobusu, obvinil Caprilesa zo snáh vyvolať v krajine politickú krízu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies