Slovak Telekom čelí veľkému kybernetickému útoku

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 10:14 • 2 min
Slovak Telekom čelí veľkému kybernetickému útoku

BRATISLAVA – Slovak Telekom (ST) sa počas nedele (26. 6.) stal terčom rozsiahleho kybernetického útoku.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala spoločnosť na sociálnej sieti, podnikla viaceré analýzy na vyhodnotenie celkových dosahov útoku a zároveň realizuje množstvo aktivít na obnovovanie viacerých interných systémov.

 

„Našou najvyššou prioritou je, aby naši zákazníci mohli neustále využívať svoje služby na našich sieťach. Aj v tejto situácii vkladáme extra úsilie, aby prevádzka služieb našim zákazníkom prebiehala v plnom režime, či ide o mobilné paušály, predplatené služby, pevný internet alebo TV služby,“ spresnil ST.

 

img

 

V súčasnosti sú zasiahnuté interné IT systémy spoločnosti, bez ktorých nefunguje web či Telekom aplikácia.

 

„Dovolateľnosť na naše telefonické linky je limitovaná, či už služby zákazníkom alebo technický helpdesk. Naše predajne sú otvorené, ale momentálne fungujú iba v obmedzenom režime, kým nedôjde k postupnej obnove IT systémov,“ priblížila spoločnosť.

 

img

 

„Mrzí nás, že v súčasnosti nemôžu zákazníci vybaviť svoje požiadavky, ale naše tímy sú vo dne i v noci v plnom nasadení. Očakávame, že obnova interných systémov bude prebiehať postupne a priebežne o nej budeme informovať,“ dodal Slovak Telekom.

 

 

Možno vás zaujme: GAMING Steam Summer Sale 2022 je tu! Amazon ponúka desiatky hier zdarma



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona