Macron žiada Úniu, aby začala naplno bojovať proti ruským dezinformáciám

NETKY.SK • 2 September 2022, 06:00 • 2 min
Macron žiada Úniu, aby začala naplno bojovať proti ruským dezinformáciám

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok prisľúbil, že jeho krajina bude pokračovať v humanitárnej, ekonomickej a vojenskej podpore Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Chce tiež upevňovať európsku jednotu a vyvíjať tým tlak na Rusko s cieľom zabrániť mu vo víťazstve vo vojne, informovala agentúra AP.

 

„Nemôžeme Rusku dovoliť, aby vojensky zvíťazilo v tejto vojne," vyhlásil Macron v prejave k francúzskym veľvyslancom v Elyzejskom paláci. Cieľom je podľa neho umožniť Ukrajine buď vojensky zvíťaziť, alebo dostať sa do silnej pozície na dosiahnutie „vyrokovaného mieru."

 

Z domova: Bola havária Alexandra Dubčeka skutočne nehoda?

 

img

 

Podobne ako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a americký prezident Joe Biden sa aj Macron pripravuje na to, že vojna na Ukrajine môže trvať roky. S nimi aj protiruské sankcie. 

 

„Musíme sa pripraviť na dlhú vojnu," uviedol s tým, že jej súčasťou bude aj stupňovanie napätia v súvislosti s jadrovými elektrárňami na Ukrajine.

 

img


Francúzsko podľa svojho prezidenta podporuje misiu inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), ktorí vo štvrtok dorazili do Záporožskej jadrovej elektrárne, aby posúdili jej bezpečnosť. Po skončení misie MAAE chce Macron zatelefonovať ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Macron v prejave o cieľoch francúzskej diplomacie v nadchádzajúcom roku okrem toho vyzdvihol, že názory nemeckého kancelára Olafa Scholza predstavené tento týždeň v Prahe sú úplne v súlade" s jeho vlastnou výzvou na silnejšiu, nezávislejšiu a suverénnejšiu Európu.

 

img

Šéf Elyzejského paláca apeloval na EÚ, aby bránila svoje slobody a hodnoty a bojovala za ne. Francúzskych diplomatov požiadal, aby dôraznejšie bojovali proti dezinformáciám, falošným správam a propagande šírenej na sociálnych sieťach, pričom spomenul konkrétne „ruské, čínske alebo turecké príbehy."

 

Prečítajte si aj: Bidenovi hrozí obžaloba z vojnových zločinov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies