USA ponúkajú 27 miliónov dolárov za informácie o vodcoch aš-Šabábu

NETKY.SK • 11 November 2015, 18:51 • 2 min
USA ponúkajú 27 miliónov dolárov za informácie o vodcoch aš-Šabábu

NAIROBI/WASHINGTON - Spojené štáty ponúkajú odmenu v celkovej výške 27 miliónov dolárov za informácie o šiestich hlavných veliteľoch somálskej islamistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá podniká teroristické útoky na území štátov východnej Afriky.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo zahraničných vecí na svojej oficiálnej internetovej stránke uviedlo, že v ponúkanej sume je zahrnutá aj odmena do výšky šesť miliónov dolárov, ktorú Spojené štáty ponúkajú za vodcu aš-Šabábu abú Ubajdu, ktorý sa vedenia skupiny ujal v septembri 2014, keď pri americkom raketovom útoku zahynul predchádzajúci vodca aš-Šabábu Ahmed Godane.

 

Milície aš-Šabáb sú zodpovedné aj za mnoho útokov z posledných rokov, ktoré sa odohrali v Keni. Patrí medzi ne napríklad obsadenie nákupného centra Westgate v Nairobi, kde prišlo o život 67 ľudí, alebo útok na univerzitný areál v Garisse, kde zahynulo takmer 150 - väčšinou mladých - ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies