Čistá mzda nad 1000 eur je iba v dvoch našich mestách

NETKY.SK • 20 August 2020, 09:44 • 2 min
Čistá mzda nad 1000 eur je iba v dvoch našich mestách

BRATISLAVA - Najvyššia priemerná mzda je v Bratislavskom kraji. Analýza portálu Platy.sk ukazuje, že ide o jediný región na Slovensku, kde je priemerný čistý plat vyšší ako tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Pracovníci v hlavnom meste na Slovensku zarobia v priemere 1614 eur v hrubom. Mzdová kalkulačka na Platy.sk potvrdzuje, že pri uplatnení nezdaniteľnej časti ide o 1202 eur v čistom. Všetky ostatné regióny majú čistú priemernú mzdu pod tisíc eur.

 

Najnižší príjem v prešovskom regióne

K tejto hranici sa najviac približujú pracovníci v Košickom kraji a Trnavskom kraji. Naopak, najnižší čistý priemerný príjem majú zamestnanci z prešovského regiónu. Ich mzda očistená od daní a odvodov predstavuje 770 eur.

 

Rozdelenie priemerných platov podľa miest nasvedčuje, že čistý zárobok nad tisíc eur možno na Slovensku vidieť iba v dvoch mestách. Okrem Bratislavy ide ešte o Malacky. V rebríčku najlepších čistých zárobkov skončili na ďalších miestach Trnava, Senec a Košice.

 

Najlepšie priemerné platy sú vo vrcholovom manažmente. Priemerná hrubá mzda tu predstavuje až 3138 eur. Teda 2271 eur v čistom vyjadrení.

 

Mimo riadiacich pozícií sú najvyššie mzdy v informačných technológiách. Čistá priemerná mzda je tu však takmer o 1000 eur nižšia ako vo vrcholovom manažmente.

 

img

 

Najnižší plat na poste upratovača

Na opačnom konci rebríčka skončili pomocné práce. Priemerný hrubý plat tu predstavuje 718 eur. To znamená, že zamestnanci si v tomto odvetví zarobia v priemere 574 eur v čistom vyjadrení.

 

Z hľadiska jednotlivých pozícií je najnižší priemerný plat na poste upratovačky. Priemerný hrubý plat predstavuje 636 eur, čo je 516 eur v čistom.

 

Pozícií, pri ktorých portál eviduje čistý príjem nižší ako je 550 eur, je viac. Okrem spomínanej upratovačky ide tiež o pomocnú silu do kuchyne, školníka, chyžnú, šičku, vrátnika a opatrovateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies