Počasie sa ochladilo až k -6 °C. Mrazy teraz vystriedajú dažde

NETKY.SK • 23 Apríl 2024, 11:30 • 2 min
Počasie sa ochladilo až k -6 °C. Mrazy teraz vystriedajú dažde

Teploty počas tejto noci poriadne klesli hneď na niekoľkých miestach. Mrazy nám síce už dajú pokoj, vystrieda ich však daždivé a stále chladné počasie. Prichádza níž BIRUTA

slovakia

left justify in out

Mrazivá noc a hlavne ráno bolo až na polovici nášho územia. Dobrou správou ale je, že išlo o posledné mínusové teploty. Teraz ich však vystrieda dážď.

Prichádza níž BIRUTA

Nad Jadranským morom sa prehĺbila tlaková níž, ktorá začína postupovať nad Balkán a v utorok 23. apríla večer začne k nám od juhu prinášať prvé zrážky v podobe dažďa. Okrem neho prinesie k nám aj ďalšiu vlnu ochladenia a do niektorých oblastí dokonca aj búrky.

Tlaková níž rozdelí Slovensko na oblasť, ktorá bude veľmi chladná a na oblasť, kde bude síce teplejšie, ale budú hroziť aj búrky. Bude to preto, že táto tlaková níž bude postupovať priamo cez naše územie, cez stredné Slovensko.

Na západ až severozápad prinesie chladný vzduch a najvyššie denné teploty sa tam budú pohybovať len okolo +5 °C, zatiaľ čo na juhu a východe Slovenska budú maximálne teploty dosahovať aj +10 °C a lokálne aj viac.

Vývoj tejto situácie je ešte nejasný v jej severozápadnej oblasti, kde v Česku, Poľsku aj Rakúsku dokonca hrozí aj ďalšie sneženie. Podobne to môže byť aj v Žilinskom a Trenčianskom kraji, kde môže napadnúť sneh aj v nižších polohách.

Či sa tieto prognózy naplnia uvidíme ešte v nasledujúcich hodinách, kedy sa budú predpovede spresňovať. Isté však je, že na západe nás čaká ešte poriadne ochladenie a dážď, na východe a juhu síce teplejšie, ale s búrkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: iMeteo, Foto: Ilustračná (Freepik)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies