Krízový štáb: Aktuálne opatrenia v súvislosti s koronavírusom

NETKY.SK • 28 Február 2020, 10:2 • 2 min
Krízový štáb: Aktuálne opatrenia v súvislosti s koronavírusom

Slovenská republika na základe záverov z dnešného zasadnutia Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky prijala viaceré opatrenia. Dnes zároveň bezodkladne na pôde Ministerstva vnútra Slovenskej republiky zasadol krízový štáb, ktorý bude na dennej báze vyhodnocovať aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19 (koronavírus).

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v tejto súvislosti upozorňuje všetkých občanov, ktorí sa chystajú súkromne alebo pracovne do zahraničia, aby zvážili cestovanie do krajín, kde sa prejavuje výskyt koronavírusu. Zoznam dotknutých krajín, kde bolo potvrdené ochorenie koronavírus, nájdete na webovom portáli MZVEZ SR.

 

V tejto súvislosti občanom, ktorí sa vracajú zo zahraničia, budú zaslané aj núdzové SMS správy na ich mobilné telefónne číslo.

 

img

Opatrenia v Ázii

 

Ministerstvo odporúča sledovať zdravotný stav

Vzhľadom na výskyt koronavírusu v Európe ministerstvo zároveň odporúča, aby občania pozorne sledovali počas a pri návrate z pobytu v zahraničí svoj zdravotný stav po dobu 14 dní a aby v prípade výskytu respiračných príznakov ochorenia bezodkladne kontaktovali telefonicky lekára. Upozorňujeme ľudí, aby po spozorovaní príznakov kontaktovali lekára telefonicky a nechodili do nemocnice osobne z dôvodu zamedzenia šírenia prípadnej nákazy. 

Pre verejnosť sú zriadené aj infolinky a e-mailová adresa, kde im odborníci odpovedajú na otázky.

 

img

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky súčasne upozorňuje všetkých občanov Slovenskej republiky, aby pri návrate na Slovensko cez hraničné priechody počítali s možným zdržaním z dôvodu preventívnych opatrení prijatých v súvislosti so šírením koronavírusu v Európe.​



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona