Toľko zloby dokázalo urobiť iba 14-ročné dievča?

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 14:05 • 2 min
Toľko zloby dokázalo urobiť iba 14-ročné dievča?

VRANOV n/TOPĽOU - Obvineniu z trestného činu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže čelí len 14-ročná Vranovčanka. Už od mája sa opakovane dopúšťala krádeží v rodinných domoch vo Vranove nad Topľou, pričom polícia eviduje štyri takéto prípady.

slovakia

left justify in out

Dievčaťu teraz hrozí, vzhľadom na jej vek, až štvorročný trest. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, koncom mája ukradla mladá Vranovčanka 400 eur z peňaženky v predsieni rodinného domu na Ondavskej ulici. Preskočila uzamknutú bránu oplotenia a do domu vošla cez neuzamknutý zadný vchod. Rovnakým spôsobom vošla aj do druhého rodinného domu na Staničnej ulici začiatkom júna. V neuzamknutej garáži odpojila napájací kábel nainštalovaných kamier a vzala ho so sebou. „Pri odchode sa stretla s majiteľkou domu, ktorá na ňu začala kričať. Mladá slečna utiekla preč,“ skonštatovala Ligdayová.

 

 

img

 

Prečítajte si: Kľúčový svedok NAKA "Zemák" podal sťažnosť proti obvineniu inšpekcie


O pár dní neskôr kradlo 14-ročné dievča na Podhrunkovskej ulici, kde cez neuzamknutú pivnicu vošla dnu a vzala zväzok kľúčov, ktorými si otvorila vchodové dvere. Z peňaženky uloženej v kuchynskej linke následne vzala 100 eur, ďalších 137 eur našla v kuchynskej skrinke. Naposledy kradla v rodinnom dome na Bernolákovej ulici, kde z neuzamknutej garáže vzala škatuľku cigariet. Pristihol ju majiteľ domu a slečna sa následne dala na útek.

Polícia napokon Vranovčanku zadržala a vzniesla obvinenie. „Zákon pri takomto porušení zákona stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri roky až osem rokov, v prípade mladistvej osoby sa trest znižuje na polovicu,“ dodala Ligdayová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies