Univerzálny spôsob triedenia odpadu: Ako si poradiť so separáciou kovových častí

NETKY.SK • 28 August 2018, 11:00 • 2 min
Univerzálny spôsob triedenia odpadu: Ako si poradiť so separáciou kovových častí

Magnetické separačné systémy sa začali objavovať v šrotovných dvoroch po druhej svetovej vojne, keď sa v Spojených štátoch začali objavovať ťažké drviče používané na brúsenie automobilov. Dnes je proces separácie kovového dopadu a častí, ktoré vznikajú pri výrobe a spracovaní takéhoto materiálu iné a sofistikovanejšie.

slovakia

left justify in out

Magnetická separácia je metóda nakladania s odpadmi, kde sa magnety používajú na separáciu kovu od odpadu.

V minulosti boli magnetické systémy väčšinou len klasické elektromagnety – objemné a drahé položky, ktoré sa spoliehali na zdroj energie a notoricky známe  bolo ich časté prehriatie. Vývoj keramických materiálov umožnil na separáciu využívať permanentné magnety. Do konca sedemdesiatych rokov ale magnetická separácia prešla ďalším vývojom, pričom sa začali používať tri rôzne formy oddeľovania:

- magnetické hlavice
- magnetické kladky
- magnetický bubon

Tieto tri metódy sa odvtedy až dodnes používajú v recyklačnom priemysle pri odstraňovaní kovov z recyklovaných materiálov, s tým, že sa špecifikuje ich použitie.

 

Súčasný magnetický separátor je špičkou vo svojej triede

Dnes je použitie materiálov pri výrobe naozaj široké, no v prípade toho kovového, ktorý môže byť tuhý ale aj tekutý, sa musí zvoliť špeciálny magnetický separátor. Slúži na to najlepšie zachytenie nežiaducich kovových nečistôt, ktoré ponúka nejednej výrobe dokonalé technické riešenie.

 

Vyberte si podľa materiálu

Magnetická separácia stále dominuje spôsobu, akým procesory odstraňujú železo z neželezného materiálu. Od jeho charakteru ale závisí aj použitie konkrétneho separátora.

 

Medzi separátor s najširším spektrom použitia patrí magnetický separátor doskový, ktorý si poradí aj s materiálom, ktorý má horšie sypané vlastnosti. Používa sa v priemysle, pri výrobe stavebných hmôt a odvetviach, kde sa pracuje so suchým, ale horšie sypaným materiálom.

 

Ak je pri procese spracovania a výroby menší počet alebo výskyt magnetických nečistôt, môžete zasa použiť magnetickú dosku, ktorá sa jednoducho obsluhuje a nevyžaduje si pri montáži žiadne špeciálne úpravy.

 

No a keby ste potrebovali separovať nemagnetické kovy od nekovových materiálov, ako je napríklad plast, drevo alebo sklo, môžete si zvoliť Eddy current separátor. Jeho využitie je najčastejšie pri recyklovaní, likvidácií odpadov, sklárskom priemysle a inde, kde sa jeho vlastnosti veľmi dobre uplatnia.

 

Zjednodušte si váš výrobný proces aj vy a využite na to niektorý z príslušných a dostupných magnetických separátorov, ktoré sa o nežiaduce kovové časti postarajú asi najlepšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies