Ako budú otvorené obchody s potravinami počas sviatkov? Pozrite si podrobný prehľad

NETKY.SK • 24 December 2020, 08:57 • 2 min
Ako budú otvorené obchody s potravinami počas sviatkov? Pozrite si podrobný prehľad

BRATISLAVA – Tohtoročné vianočné sviatky budú iné, ako sme po minulé roky zvyknutí. Všetky obchody, v ktorých sa dali ešte na poslednú chvíľu kúpiť vianočné darčeky sa zatvorili už v sobotu. Pre šíriacu sa pandémiu nového koronavírusu ostali otvorené iba obchody s nevyhnutnými potrebami.

slovakia

left justify in out

Svojich zákazníkov tak podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva môžu aj medzi sviatkami privítať obchodné reťazce s potravinami či drogériou. Počas dnešného Štedrého dňa si môžete potraviny nakúpiť do 11:00 hodiny.

 

Pozor však na vyhradený čas pre seniorov, ktorí majú k dispozícii celý obchod iba pre seba od 9:00 do 10:00 hodiny. Obchody ostanú zatvorené v 1. sviatok vianočný, 2. sviatok vianočný a na Nový rok.

 

Tesco

Britský reťazec Tesco nechá všetky svoje prevádzky naprieč celým Slovenskom počas Štedrého dňa otvorené do 11:00 hodiny. Zákazníci tak môžu využiť aj nákup cez internet, teda službu, ktorá im nákup doručí bezpečne domov bez toho, aby sa na poslednú chvíľu ešte tlačili v obchodoch.

 

Na Silvestra zatvorí obchody o 18:00 hodine. Nákup cez internet však bude potrebné vybaviť do maximálne 16:00 hodiny.

 

BILLA

Obchody Billa budú počas Štedrého dňa taktiež otvorené do 11:00 hodiny. Vyhradený čas pre seniorov, aby si ešte mohli v kľude a bezpečne nakúpiť stanovila od 9:00 do 10:00 hodiny. Tento čas bude rovnako platiť aj na Silvestra, kedy budú obchody otvorené od 6:00 do 17:00 hodiny.

 

Aby neboli zákazníci nemilo prekvapení, reťazec upozorňuje, že v niektorých častiach Slovenska však bude zatvárať aj skôr, preto je potrebné si dôkladne pozrieť otváracie hodiny počas sviatkov na vstupných dverách do prevádzky.

 

Keďže v sviatky bývajú všetky obchody zatvorené, okrem čerpacích staníc, nebude to inak ani počas tohto roka. Na Nový rok si tak nič nekúpite.

 

Kaufland

Nemecký reťazec Kaufland stanovil pre seniorov vyhradené hodiny od 09:00 do 10:00 hodiny. Tento čas bude pritom platiť nie len 24. decembra, ale aj v posledný deň tohto roka.

 

Počas Štedrého dňa sa obchody zatvoria tiež o 11:00 hodine. Na Silvestra budú predajne otvorené od 07:00 do 18:00 hodiny.

 

Terno

Obchody Terno počas Štedrého dňa zatvoria o 11:00 hodine. Na Silvestra si budú môcť zákazníci nakúpiť do 17:00 hodiny. Pozor však na hodiny vyhradené pre seniorov.

 

Na rozdiel od predchádzajúcich reťazcov, ponechali pre dôchodcov dve hodiny na nákup v čase od 09:00 do 11:00 hodiny.

 

LIDL

Obchody Lidl sa na Štedrý deň zatvoria o 11:00 hodine. Na Silvestra o 17:00 hodine. Čas určený pre seniorov počas 24. decembra a na Silvestra je stanovený od 09:00 do 10:00 hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies