Tuniské múzeum otvoria koncertom s tichým odkazom pre teroristov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 08:50 • 2 min
Tuniské múzeum otvoria koncertom s tichým odkazom pre teroristov

TUNIS - Tuniské múzeum Bárdú, ktoré sa stalo minulú stredu terčom smrteľného teroristického útoku, plánujú po menej ako týždni od incidentu znova otvoriť, informoval dnes server spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych vyjadrení predstaviteľov múzea bude opätovné otvorenie Bárdú sprevádzať koncert pre verejnosť, ktorý má teroristom ukázať, že "nedosiahli svoj cieľ".

 

Pri teroristickom útoku na Bárdú (Bardo) zahynulo 23 ľudí vrátane dvoch ozbrojencov. Medzi obeťami boli aj občania Talianska, Japonska, Francúzska, Španielska, Kolumbie, Británie, Poľska a Belgicka.

Vláda v Tunise tiež zverejnila záznam z bezpečnostných kamier múzea, na ktorom vidno dvoch mužov, ako s automatickými puškami a ruksakmi prechádzajú cez vstupnú halu budovy.

 

Podľa tuniského rezortu vnútra dvojica absolvovala výcvik v džihádistickom tábore, nachádzajúcom sa na území ovládanom teroristickou organizáciou Islamský štát (IS) v susednej Líbyi.

 

Tuniský premiér Habíb Síd prepustil v pondelok šiestich policajných veliteľov, pričom medzi nimi boli aj policajti, ktorí mali v čase smrteľného útoku na starosti bezpečnosť turistov a príslušníkov tajnej služby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies