Angela Merkelová chce podporiť študentov v klimatických protestoch

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 07:52 • 2 min
Angela Merkelová chce podporiť študentov v klimatických protestoch

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová apeluje na školy, aby študentom umožnili zúčastňovať sa piatkových protestoch proti klimatickým zmenám, ktoré sú vo svete známe ako Piatky za budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka bola účastníčkou organizovaných rozhovorov v priemyselnom meste Wuppertal, kde vyhlásila, že nesúhlasí s hromadným zakazovaním absencií na vyučovaní, pokiaľ sa študenti chcú zúčastňovať piatkových protestov proti klimatickým zmenám.

 

img

 

Naopak, vyjadrila sympatie s riaditeľom jednej zo škôl v meste Solingen, ktorý sa nechal počuť, že študentov bude podporovať, ako bude v jeho silách, aby našli spoločné riešenie a aby im bolo umožnené zúčastňovať sa ekologických protestov bez toho, aby zaostávali v učive. "Spolieham sa na ľudí, ako ste vy," odkázala mu Merkelová.

 

Merkelová v tejto súvislosti opäť pripomenula ciele, ktoré si Nemecko stanovilo. Do roku 2030 totiž plánujú znížiť emisie oxidu uhličitého v krajine o 55 percent. "Mladí ľudia na nás vyvíjajú tlak a ja si myslím, že robia správne," vyjadrila sa kancelárka a dodala, že jej "láme srdce", keď vidí, ako je príroda ničená.

 

img

 

Nemecko podľa predpokladov nebude schopné naplniť súčasné predsavzatie zredukovať do roku 2020 emisie oxidu uhličitého v porovnaní s rokom 1990 o 40 percent. Predpokladá sa skôr zníženie emisií o 32 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies