NHL: Studenič sa znova presadil, Colorado postúpilo do play off

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 09:43 • 2 min
NHL: Studenič sa znova presadil, Colorado postúpilo do play off

NEW YORK – Hokejisti Dallasu aj vďaka gólu slovenského útočníka Mariána Studeniča zvíťazili v domácom zápase NHL nad New Yorkom Islanders 3:2. Útočník Stars otvoril gólový účet duelu svojím druhým gólom v ročníku. Druhým klubom s istou účasťou v play off je Colorado, ktoré zvíťazilo v Pittsburghu 6:4 vďaka dvom gólom Nathana MacKinnona.

slovakia

left justify in out

Studenič si pripísal jeden gól a dva plusové body

 

Studenič odohral takmer 13 minút a okrem gólu si do štatistík pripísal aj 2 plusové body, 5 striel a 2 trestné minúty. Po stretnutí ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Slovenský krídelník pred svojím gólom výborne udržal puk v pásme, vyhral súboj pri mantineli a posunul ho Bennovi. Kapitán Dallasu ho prihral Heiskanenovi a odrazený puk dopravil Studenič do siete. Slovenský hokejista dostal v zápase dôveru v druhom útoku spolu s Bennom a Tylerom Seguinom.

 

„Veľmi si vážim, že s nimi môžem hrať. Obaja sú skvelí a uľahčujú mi to," uviedol Studenič. Spoluprácu si pochvaľoval aj Seguin: „Bol to asi jeho najlepší zápas, čo sa týka korčuľovania. Vyzeráme spolu dobre, Mariánovi narástlo sebavedomie."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Stars (@dallasstars)

 

Colorado sa kvalifikovalo do play off

 

Avalanche sú prvým klubom, ktorý v tejto sezóne v základnej časti získal 50 víťazstiev. Do play off postúpili piatykrát za sebou. Brankár hostí Darcy Kuemper zastavil 41 striel a získal 33. víťazstvo v sezóne.

 

„Naozaj máme skvelý tím. No hlavne ma teší, že sa v tejto fáze sezóny neustále zlepšujeme," uviedol tréner Colorada Jared Bednar.

 

 

Tatarove New Jersey podľahlo NY Rangers 1:3

 

New Jersey s Tomášom Tatarom prehralo doma s New Yorkom Rangers 1:3, slovenský útočník Devils odohral vyše 18 minút a do štatistík si pripísal dve trestné minúty. Za hostí sa presadil kanonier Chris Krieder, bol to jeho 25. gól v presilovej hre, čím vytvoril sezónny klubový rekord. Prekonal Jaromíra Jágra, ktorý v sezóne 2005/2006 zaznamenal v početnej výhode 24 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies